avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Noul cod civil se aplica retroactiv?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Noul cod civil se aplica retroactiv?

Buna seara !
As dori sa intreb daca noul cod civil se aplica retroactiv , referitor la constructii.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 20:50, 25 Noiembrie 2015
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se aplica retroactiv.
acest răspuns util
Depinde ce aspect doriți să atacați cu privire la construcții.- efectuarea acestora(L.50/1991), redobândirea lor, etc.
Aspectul efectuarii constructiei.
Multumesc mult pentru rapiditate si seriozitate !
acest răspuns util
În acest caz nu se aplică Codul civil(vechi sau nou) ci legea specială cu privire la construcții L.50/1991.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in legatura cu art. 612 din ncc, am urmatoarea speta. ... omv22 omv22 Buna ziua, In legatura cu art. 612 din NCC, am urmatoarea speta. In anul 1989 a fost aprobata de Primarie construirea unei sere (pe o magazie) pe limita de ... (vezi toată discuția)
Aplicarea în timp a legii civile - art. 6 alin. (6) din noul cod civil cafea1 cafea1 este aplicabil noul cod civil unui divort inceput sub imperiul legii vechi si inca neterminat la aceasta data? este retroactvitva sau nu legea in acest caz? ... (vezi toată discuția)
Pot contesta o sentinta civila pronuntata in baza unui articol de lege abrogat? iami iami Am primit o sentinta civila,in baza unui articol de lege abrogat.Este valabila sau o pot contesta cu apel?Multumesc (vezi toată discuția)