Spuneti-mi si mie va rog daca se poate da spre inchiriere in mod legal (contract , declarare venit, impozit , etc) un apartament cumparat prin intermediul unui credit (ipoteca de grad I) .
Intentionez sa cumpar o garsoniera prin intermediul prog "Prima casa" si cum se intrevede o zona cu "turbulente" as vrea sa stiu daca am si aceasta optiune , in caz ca se intampla ceva cu locul de munca actual . Dupa cum se stie in cazul prog "Prima casa" se instituie o ipoteca de grad I asupra imobilului in favoarea Statului Roman reprezentat de Min de Finante .
Daca da , si daca nu sunt prea mult "offtopic" spuneti-mi si mie va rog cam care este procedura legala pentru inchiriere si daca exista vreun act normativ in acest sens .
Puteti sa inchiriati fara nici un fel de probleme imobilul pe care doriti sa il cumparati prin credit si avand o ipoteca de rangul I constituita in favoarea bancii.
B-)
Da, codul fiscal , CAP. 4
Venituri din cedarea folosinţei bunurilor
ART. 61
Definirea veniturilor impozabile din cedarea folosinţei bunurilor
si la norme:
133. În această categorie de venit se cuprind veniturile din închirieri şi subînchirieri de bunuri mobile şi imobile, precum şi veniturile .....
134 .Veniturile obţinute din închirieri şi subînchirieri de bunuri imobile sunt cele din cedarea folosinţei locuinţei, caselor de vacanţă, garajelor, terenurilor şi altele asemenea, a căror folosinţă este cedată în baza unor contracte de închiriere/subînchiriere, uzufruct, arendare şi altele asemenea, inclusiv a unor părţi din acestea, utilizate în scop de reclamă, afişaj şi publicitate.
Daca doriti, va pot da un link
E o procedura intreaga privind inchiriere, ba mai mult , se mai plateste si impozit pe venitul obtinut ...
Se poate link pentru precizarile din C.F. ?
Impozitul este binecunoscutul 16% (deocamdata) , nu ?
Alte obligatii mai am fata de "minunatul" stat in care traim ?
Prima casa
Lorena_Teo
Buna ziua. Am o intrebare in legatura cu conditiile legate de programul Prima casa. Exista vreo lege prin care mi se interzice inchirierea cu contract de ... (vezi toată discuția)