avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Asistenta juridica a partii vatamate in procesul penal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Asistenta juridica a partii vatamate in procesul penal

Buna seara!

pe scurt, nelamurirea mea este urmatoarea: ulterior unei plangeri penale ( eu victima) , se ajunge in camera preliminara. Desi , am primit citatie ca asistenta juridica este obligatorie, inclusiv ca acesta asistenta poate fi asigurata cu un avocat din oficiu, acest lucru nu s-a intamplat, in sala fiind doar eu, procurorul, grefierul si domnul judecator. E corect, sau mai bine spus este legal?
Cel mai recent răspuns: smari , utilizator 20:59, 26 Noiembrie 2015
In cazul persoanei vatamate/partii civile, asistenţa juridică este obligatorie când aceasta este o persoană lipsită de capacitate de exerciţiu ori cu capacitate de exerciţiu restrânsă.
Nu aveti dreptul din oficiu la avocat din oficiu...

Va puteti descurca si singur daca sunteti victima si nu ati solicitat daune materiale si morale.
multumesc!
si totusi, am primit adresa in acest sens de la Judecatorie.
Adresa este pentru inculpati in privinta continutului scrierii.

Alte discuții în legătură

Daune materiale si morale de la asigurator , vatamari corporale accident auto DanyD DanyD Se pot cere daune materiale si morale unei firme de asigurari pentru vatamarile corporale suferite urmare a unui accident auto, pe calea unei actiuni civile, ... (vezi toată discuția)
Declaratie minor, în situația în care un minor de 17 ani este ... viorelv viorelv Declaratie minor, în situația în care un minor de 17 ani este audiat în prezența avocatului ca victima a unei infracțiuni, după ce împlinește 18 ani ... (vezi toată discuția)
Avocat din oficiu pentru partea vatamata ContSters323672 ContSters323672 Salutare , daca sunt pagubitul intr-un dosar de inselaciune pot beneficia de avocat din oficiu ? Sunt taxe ce trebuie sa le platesc intr-un astfel de proces ? (vezi toată discuția)