avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Anulare proces verbal amenda rovigneta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Anulare proces verbal amenda rovigneta

Buna ziua ,
Am un autoturism care la-am vandut acum un an de zile ,am intocmit actele totul in regula,I-am dat certificat fiscal cumparatorului ,si in acelasi timp am radiat masina fiscal de la Primarie ,El intre timp nu a intocmit acte de transcriere pe numele lui in termen legal si in luna Mai 2015 a revandut masina la alta persoana fara ca eu sa fiu informat .Acum am primit prin posta o amenda de la CNADNR precum ca am circulat fara rovigneta in luna Iulie 2015 dar procesul verbal este intocmit pe data de 16 -11-2015.Cum as putea sa scap de aceasta amenda ,exista o modalitate ca amenzile viitoare sa mearga la primul cumparator ?. E posibil sa mai vina si alte amenzi din perioada August si pana in prezent ?
Cel mai recent răspuns: Raluca Siman Traduceri , Traducator autorizat 18:27, 22 Ianuarie 2016
~ Conținut șters la cerere ~
Astazi am depus plangerea dar am avut surpriza cand mi sa cerut taxa de 20ron de la Primaria de domiciliu ,doamna de la registratura nu mia dat nici o explicatie ce este cu aceasta taxa (numai in Romania se poate asa ceva ) ,sI bineinteles ca judecatoria nu se afla in aceiasi localitate am mai facut un drum in plus ca sa plateasc taxa lu Papura Voda .
Cei 20 de lei reprezintă taxa judiciară de timbru care se datorează pentru o plângere contravenţională.
Cum e cum nu e statul nu pierde niciodata ,aceasta taxa plus altele care vor mai veni(pentru hotararea definitiva era 40 ron acum catva ani ) adunate se ajunge tot la amenda platita .deci in concluzie cred ca este o pierdere de timp sa contestezi amenda ca tot acolo ajungi ,bani pe taxe nu ti mai da nimeni .
Nu cunosc de ce sa introdus acesta taxa ,ca acum 3 ani de zile cand am contestat o amenda la Politie nu era introdusa doar parca niste timbre am cumparat .
Buna seara,
As spune ca nu ajungeti la suma pe care ar trebui sa o platiti ca amenda: legalizarea costa 5 lei pentru fiecare exemplar dorit, iar taxa de timbru 20 lei. Si cam atat. Cu siguranta amenda este mult mai mare. Eu zic sa contestati si sa mergeti pe aceasta cale. Bafta multa!
Ultima modificare: Luni, 7 Decembrie 2015
Raluca Siman Traduceri , Traducator autorizat

Alte discuții în legătură

Cum pot afla numarului dosarului de judecata depus la tribunal?? Miki.P Miki.P In octombrie anul trecut am depus actele pentru intocmirea dosarului de judecata in vederea anularii unei amenzi. Singurul \"document\" care mai trebuia ... (vezi toată discuția)
Ajutor depunere dosar rovinieta CountPorcula1987 CountPorcula1987 Buna ziua, vreau sa depun un dosar de contestare amenda contraventionala pentru lipsa rovinietei. Motivul e ca masina nu mai era pe numele meu. Problema e ca ... (vezi toată discuția)
Executare silita rovignieta dar am contestatie a procesului anterior executarii Sylvian2010 Sylvian2010 buna ziua. Sotia mea a primit o amenda pe rovinieta. procesul verbal a fost facut in 5 luni de la data constatarii contraventiei dar I-a fost adus la ... (vezi toată discuția)