avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum pot afla numarului dosarului de judecata depus la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum pot afla numarului dosarului de judecata depus la tribunal??

In octombrie anul trecut am depus actele pentru intocmirea dosarului de judecata in vederea anularii unei amenzi. Singurul "document" care mai trebuia depus era o chitanta, cu o contravaloare de 11 RON depusa la CEC. Din cauza serviciului nu m-am putut prezenta la infatisare, pentru a depune chitanta CEC.
In baza acestor informatii as avea urmatoarele intrebari:
1. De ce trebuia sa platesc eu aceasta contravaloare , desi aveam toate documentele pentru a anula amenda (practic, aveam castig de cauza)?
2. Cum pot afla numarul dosarului , avand in vedere ca nu m-am putut prezenta la infatisare?
Cel mai recent răspuns: Avocat Liviu Samoila , Avocat 17:10, 14 Mai 2010
Buna ziua....
Daca cumva suma de 11 lei a fost o taxa de timbru, dupa cum reiese din cele scrise de dvs, aceasta chitanta trebuia depusa la dosarul cauzei.
Taxa de timbru reprezinta suma de bani datorata de petent pentru solutionarea pricinii, iar conform prevederilor Legii nr. 146/1997 - legea taxelor de timbru, taxa de timbru se achita anticipat.
Ca sa aflati numarul dosarului, pe google, cautati sintagma " portalul instantelor de judecata", deschideti pagina, selectati pe harta judetul, selectati judecatoria unde ati depus dosarul, selectati " dosare" si scrieti numele dvs in casuta denumita " parte". Va aparea o lista de dosare pe care le puteti vizualiza pentru a afla care este al dvs, precum si solutia data.
Succes
1. Aceasta contravaloare este a taxei de timbru si trebuia sa o platiti ca justitiabil ce apeleaza la instanta de judecata pentru stabilirea adevarului si infaptuirea justitiei. In acelasi timp, "practic aveti castig de cauza" numai dupa ce acea instanta sesizata d dvs. cu judecarea se va pronunta, iar hotararea data de aceasta va ramane definitiva! Deci mai aveti ceva timp pana ce veti sti sigur si "practic" acest fapt. Gresesc numai partial doar daca sunteti chiar judecatorul:D....si din fond si din recurs:D..si e greu sa fiti...doi judecatori!:O
2. Numarul dosarului il puteti afla mergind la arhiva judecatoriei unde se judeca speta dvs. si cautind in registrul cauzelor, dupa numele partilor si data. Interesant este ca ar fi trebuit sa primiti o citatie, in care se afla si numarul dosarului (in antet, stanga sus).
Succes!
Ultima modificare: Vineri, 14 Mai 2010
ContSters36411, utilizator
buna ziua
internet wwwjust.ro - portal instanta de judecata - instanta la care ati depus dosarul -numele dvs si cautati si veti gasi ,dar intrebarea mea este ce fel de taxa de timbru??daca este vorba de amenda ???
ok bafta ,cam tirziu va interesati
Daca ati depus personal plangerea impotriva procesului verbal de contraventie este foarte posibil sa fi primit un termen de completare a cererii dvs.
Daca nu ati completat cererea in termenul dat de presedintele instantei aceste avea posiblitatea de a suspenda cererea, caz in care puteti relua judecata depunand o cerere de reluare a judecatii, taxa initiala + 1/2 din aceeasi taxa.
Daca judecatorul, nu a suspendat cauza si a dat primul termen (cel mai probabil, daca spuneti ca a fost o infatisare), trebuie sa fi primit o citatie pentur primul termen cu mentiunea ca cererea dvs va fi anulata in caz de netimbrare, sanctiune care cred ca s-a si aplicat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare contestatie proces verbal Daniela005 Daniela005 Buna seara.....Care sant actele necesare la depunerea contestatiei?Deoarece o sa trimit prin posta actele nu doresc vre-o surpriza,cum,ca nu ar fii toate ... (vezi toată discuția)
Onorariu avocat antondan antondan in caliatate de reclamant avand un litigiu de munca ,am deschis un proces civil cu ajutorul unui avocat am platit 250 ron [taxatimbru....],prima infatisare ... (vezi toată discuția)
Plata onorariu expertize tehnice judiciare. TANASENASTASA TANASENASTASA buna ziua.trebuie sa vina un expert sa evalueze casa si terenul si trebuie sa platesc expertiza in valoare de 500r,dar nu stiu unde sa o platesc.avocatul mi-a ... (vezi toată discuția)