avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... acte necesare contestatie proces verbal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

acte necesare contestatie proces verbal

Buna seara.....Care sant actele necesare la depunerea contestatiei?Deoarece o sa trimit prin posta actele nu doresc vre-o surpriza,cum,ca nu ar fii toate actele necesare(copii,originale)...multumesc
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 14:02, 1 Martie 2022
Buna seara,

Relatati in cuprinsul plangerii starea de fapt, respectiv ceea ce s-a intamplat in concret.
Analizati ulterior cauzele/motivele pentru care apreciati ca se impune anularea procesului verbal.
Indicati articolele din lege pe care va intemeiati plangerea.
Enumerati inscrisurile de care intelegeti sa va folositi in probatiune. In principiu nu aveti foarte multe documente de depus, copie conform cu originalul dupa procesul verbal si eventual chitanta ce face dovada platii amenzii (in situatia in care ati platit amenda. Plata amenzii nu va impiedica sa formulati contestatia, nu reprezinta o recunoastere a vinovatiei, ci putati beneficia de posibilitatea achitarii a jumatate din amenda in 48 de ore. In acesta situatie ati fi putut solicita pe langa anularea procesului verbal si restituirea amanezii achitate). Inscrisurile trebuie depuse in dublu exemplar, la fel si plangerea contraventionala. Un exemplar se va comunica parataului.
In functie de fapta retinuta in procesul verbal si de circumstantele savarsirii acesteia, in situatia in care aveti un martor care poate declara in foavoarea celor sustinute de dvs., trebuie sa procedati la indicarea acestuia cu nume, adresa complete, in contestatia formulata.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Noiembrie 2016
AVOCAT GEORGIANA URIAN, Avocat
Platiti si taxa de timbru, 20 de lei.
Daca instanta o sa considere ca mai trebuie completat ceva o sa va comunice in scris, inainte de fixarea termenului.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Noiembrie 2016
AvTudor_com, utilizator
Buna ziua. Am intocmit pangerea,copie procesul verbal,copie CI si permis,taxa si am fost sfatuita sa depun si plicul(deoarece unul din motive este prenumele gresit) plus dovada achitarii amenzii....Toate actele trebuie in dublu exemplar sau doar contestatia?
Da, dublu exemplar, unul ramane la instanta unul se comunica politiei.
Taxa este doar pentru instanta, deci nu trebuie in dublu exemplar
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Noiembrie 2016
AvTudor_com, utilizator
Multumesc.O zi buna...

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa insoteasca o contestatie impotriva unei amenzi contraventionale? danaa1 danaa1 Doresc sa atac o amenda contraventie data de politist cu care nu sunt de acord. Termenul de contestatie este de 15 zile. La plangere (contestatie), ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru al contestatiei la proces verbal Alexandra Victoria I. Alexandra Victoria I. Buna seara! Am primit o amenda si am decis sa fac contestatie la procesul verbal primit prin posta. Acesta avea CNP-ul gresit, exista martor dar organul de ... (vezi toată discuția)
Procedura depunere contestatie proces verbal hordymulberry hordymulberry Buna ziua. Am format cererea de contestatie a unui proces verbal. Care este procedura ? Merg la judecatorie, o depun. Ce alte taxe trebuie sa achita ... (vezi toată discuția)