avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... REGIM MATRIMONIAL- nationalitati diferite
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

REGIM MATRIMONIAL- nationalitati diferite

Sunt casatorita de 5 ani cu un cetatean algerian ( printr-un certificat de casatorie algerian fara niciun contract prenuptial). Dupa casatorie am stat impreuna o luna in Algeria(eu cu viza de turist), 6 luni in Romania ( sotul cu titlu de sejur) iar in prezent de 4 ani in Franta (amandoi cu un titlu de sejur francez).Avem impreuna un copil, nascut in Franta.
Acum suntem pe punctul de a achizitiona o locuinta comuna ( in Franta) si as dori sa stiu carui regim matrimonial va fi supus- celui din Algeria, celui din Romania sau celui din Franta?
Mentionez ca nu avem niciun contract prenuptial semnat pana in prezent, casatoria din Algeria a fost recunoscuta si in Romania iar amandoi avem nationalitati diferite.

Va multumesc anticipat si astept raspunsul dumeavoastra.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2015
un1k, utilizator

Alte discuții în legătură

Ma pot casatori in strainatate la ambasada romaniei? ane maria ane maria Vreau sa stiu daca ma pot prezenta la ambasada Romaniei in Algeria pentru a ma casatori cu o persoana algeriana? (vezi toată discuția)
Casatorie romanca cu un cetatean algerian ivonneo0183 ivonneo0183 buna, am si eu o intrebare.in cat timp se poate recunoaste casatoria dintre o romanca si un cetatean algerian la noi in romania, si cum se poate face ... (vezi toată discuția)
Refuz casatorie la ambasada ane maria ane maria Doresc de la bun inceput sa cunosc mai bine cum merg lucrurile. Daca eu intru in Algeria cu viza de turist (nu am rezidenta acolo) si doresc sa ma casatoresc ... (vezi toată discuția)