avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... refuz casatorie la ambasada
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

refuz casatorie la ambasada

Doresc de la bun inceput sa cunosc mai bine cum merg lucrurile.
Daca eu intru in Algeria cu viza de turist (nu am rezidenta acolo) si doresc sa ma casatoresc cu un cetatean de acolo prin ambasada Romaniei, de ce mi se ia acest drept ? Imi poate explica cineva cum functioneaza tot acest sistem?
Cel mai recent răspuns: ane maria , utilizator 20:16, 28 Aprilie 2010
Nu vad de ce vi s-a refuzat casatoria. V-au prezentat vreun motiv?
Domnul Consul mi-a comunicat ca daca as fi avut rezidenta in Algeria as putea solicita casatoria prin ambasada si m-a indemnat sa ma casatoresc la primaria din Algeria iar apoi sa-mi inscriu certificatul la ambasada pentru obtinerea celui romanesc.M-am interesat si totul dureaza mai bine de 2 luni, sa nu mai punem la socoteala si dosarul pentru obtinerea vizei de lunga sedere....Deci, nu stiu daca as avea o alta cale de a scurta tot acest proces ( sa incerc sa-l aduc pe viitorul meu sot in tara si sa ne casatorim aici, dureaza mai mult si am foarte putine sanse). Vreau totusi sa-mi clarific aceasta situatie fara a exista pic de incertitudine ca ar fi existat o cale mai usoara.
Viata e atat de scurta si nu inteleg de ce ne-o complicam atata...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt disperata!ajutor!pt viza unui cetatean egiptean cu care vreau sa ma casatoresc in romania laraiva laraiva I s-a dat viza de aici,dar acolo i s-a cerut la ambasada un cont de 50 de euro pe zi,pt perioada ,,vizitei\'\'.Ma intreb cu furie de ce nu sunt reglementari ... (vezi toată discuția)
Cãsãtorie cu cetatean strãin non eu Sintex Sintex Buna ziua Logodnica mea ( eu sint cetățean roman cu domiciliul in romania)este cetățean al republicii Belarus si urmează sa vina in romania cu ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu cetatean strain - acte necesare mplugar mplugar Eu sunt roman ea este equatorial guineana, nu are certificat de nastere pentru ca acolo nu exista. - si nici certificat de celibat. Cum putem obtine un ... (vezi toată discuția)