avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Ma pot casatori in strainatate la ambasada Romaniei?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Ma pot casatori in strainatate la ambasada Romaniei?

Vreau sa stiu daca ma pot prezenta la ambasada Romaniei in Algeria pentru a ma casatori cu o persoana algeriana?
Bineinteles!:D
Ambasadorul este si ofiter de stare civila!
Atat formalitatile cat si ceremonia in sine se pot desfasura la sediul autoritatii mentionate de dvs
Ultima modificare: Marți, 16 Martie 2010
ynocentta, utilizator
Casatoria incheiata in strainatate intre cetateni romani in fata reprezentantilor nostri diplomatici sau consulari este supusa conditiilor de forma prevazute de legea romana, iar casatoria incheiata in strainatate intre cetateni romani in fata organelor de stare civila locale este supusa conditiilor de forma prevazute de legea locala (locus regit actum).
Casatoria mixta (intre cetatean roman si unul strain) este supusa conditiilor de forma prevazute de legea locului incheierii acesteia (locus regist actum)
Concluzia este una singura si foarte simpla: orice cetatean roman are dreptul sa se casatoreasca la ambasada Romaniei din statul in care isi are resedinta!B-)
Restul sunt povesti!
Corect, exact cum am explicat in raspunsul meu, se poate oficializa o casatorie mixta la Ambasada Romaniei si este supusa legilor romane...

Alte discuții în legătură

Refuz de casatorie la ambasada ane maria ane maria Am o prietena ce a fost refuzata de a se casatori cu o persoana algeriana la ambasada romaniei in Algeria pe motive ca legea tarii respective nu permite acest ... (vezi toată discuția)
Acte necesare in vederea incheierii unei casatorii dintre un cetatean algerian si cetatean roman in romania celeste6762000 celeste6762000 Buna ziua As dori sa va intreb ce acte trebuiesc pregatite pentru a incheia o casatorie intre un cetatean algerian si un cetatean de nationalitate romana. Cam ... (vezi toată discuția)
Testament Teodor Dobrean Teodor Dobrean un cetatean american dispune printr-un testament dat in SUA in favoarea unui cetatean roman. nu are mostenitori rezervatari. testamentul dat in SUA are ... (vezi toată discuția)