avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Refuz de casatorie la ambasada
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Refuz de casatorie la ambasada

Am o prietena ce a fost refuzata de a se casatori cu o persoana algeriana la ambasada romaniei in Algeria pe motive ca legea tarii respective nu permite acest lucru ( viza de turist nu-ti permite). A trebuit sa se casatoreasca la primarie si apoi sa inscrie casatoria la ambasada romaniei. Cu 4 ani inainte o alta persoana, in aceleasi conditii ca si prietena mea, a reusit sa se casatoreasca direct la ambasada (era un alt ambasador pe atunci).
Acum, eu, aflandu-ma in situatia ei initiala ce ar trebui sa fac? Am dreptul de a ma casatori la ambasada sau trebuie sa recurg la varianta prietenei mele?
Cel mai recent răspuns: ane maria , utilizator 10:22, 17 Martie 2010
Cea ma simpla si convenabila optiune ar fi sa veniti in tara,sa ii faceti invitatie viitorului sot si la venirea acestuia in tara,sa va casatoriti in Romania.
Eu va dau un singur sfat,de conational,mai trecut prin viata:Ganditi-va bine la dieferentele culturale ,religioase,de civilizatie dintre dvs si sotul dvs.si apoi luati cea mai buna hotarare,pentru ca in cazul in care vor exista probleme va fi greu pentru dvs.,pe meleaguri straine ,singura si fara niciun sprijin
Mentionez ca doresc sa ma intorc in tara impreuna cu el si sa ne stabilim aici pentru ca eu nu am ce cauta acolo. Am luat in calcul toate riscurile si mi le asum.Nu gandesc numai cu inima ci si cu capul.Apreciez sfaturile date si incerc sa fac pe cat posibil sa adopt varianta cea mai buna.
Problema mea este daca am dreptul sa ma casatoresc la ambasasa acolo sau nu?Depinde de legea tarii sau nu are nicio treaba?
In legatura cu viza pentru el de a veni in Romania asta este o alta varianta de care voi tine cu siguranta cont in alegerea solutiei optime.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma pot casatori in strainatate la ambasada romaniei? ane maria ane maria Vreau sa stiu daca ma pot prezenta la ambasada Romaniei in Algeria pentru a ma casatori cu o persoana algeriana? (vezi toată discuția)
Acte necesare in vederea incheierii unei casatorii dintre un cetatean algerian si cetatean roman in romania celeste6762000 celeste6762000 Buna ziua As dori sa va intreb ce acte trebuiesc pregatite pentru a incheia o casatorie intre un cetatean algerian si un cetatean de nationalitate romana. Cam ... (vezi toată discuția)
Casatorie in romania cu un cetatean din algeria Ade21 07 Ade21 07 Buna ziua! As vrea sa ma ajutati cu niste sfaturi. De 2 ani vorbesc cu un baiat de nationalitate Algeriana. Cum pot sa il invit in Romania pentru a ne casatori ... (vezi toată discuția)