avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua,

Am primit dupa aprox 3,5 ani un mandat de executare silita ca urmare a unei amenzi de rovinieta primita in 2012, din care am platit la acea data (2012) contravaloarea amenzii, dar nu si tariful de despagubire de 28 euro (din neglijenta; l-as fi platit daca as fi citit PV mai atent....). Pe data de 17.11.2015, deci dupa aprox 3.5 ani, fara sa mai primiesc nimic de atunci pana acum, am primit o instiintare de la un birou executor judecatoresc ca trebuie sa platesc acel tarif de 28 de euro restant, dar si cheltuieli de executare in valoare de 400ron. Va rog sa imi spuneti daca imi recomandati sa contest aceasta in instanta sau nu? Am vreo sansa sa castig? Dna de la biroul judecatoresc mi-a spus ca o sa puna orpire pe conturi. Exista vreo varianta de plata doar a tarifului de despagubire de 28 euro, fara a mai plati si cei 400 ron - cheltuieli de executare?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 12:07, 26 Noiembrie 2015
Aveti dreptate, utilizatorul nu a mentionat acest lucru
Insa din cate stiu eu, toate procesele verbal din acea perioada au fost semnate electronic, agentii constatatori din cadrul CNADR incepand sa semneze olograf dupa pronuntarea RIL-ului
Dacă e emis în 2012 este evident că nu e semnat. FIe că a menționat sau nu utilizatorul, se știe clar aceast fapt.

Nu se poate face contestație la executare decât dacă se invocă tardivitatea comunicării pv-ului. Altfel contestația este inadmisibilă, deoarece există calea plângerii contravenționale.
Plangere contraventionala nu mai poate face, utilizatorul a mentionat ca a platit amenda, ceea ce inseamna ca procesul verbal a fost comunicat.
Eu sustin in continuarea admisibilitatea acestei contestatii, observand si practica judiciara pe aceste spete
A plătit parțial. Evident că se poate face, doar că e tardivă.
Tocmai că și practica zice că e inadmisibilă contestația, dacă nu se invocă tardivitatea comunicării pv, ceea ce nu e cazul aici.
Buna ziua
Multumesc pentru raspunsuri.
Eu am inteles de la dvs urmatorul lucru: pot sa atac in instanta si sa castig doar faptul ca PV-ul a fost semnat electronic. Corect?
Pe PV scrie" "Acest document a fost generat si semnat electronic conform prevederilor legii 455/2001 si a HG 1259/2001 de catre Corneliu Dan Preda cu nr xxxdin data 03.08.2011 emis de Certsign SA-furnizor de servicii de certificare acreditat conform legii".

In cazul acesta ce imi sugerati?

Alte discuții în legătură

Notificare privind plata tarif de despagubire pentru rovinieta tibstefaug tibstefaug An primit o notificare pentru a plati in 5 zile tarif de despagubire pentru un PVCC din 31-01-2012 - lipsa rovinieta. PV a fost contestat in 11,05 la ... (vezi toată discuția)
Executare silita cnadnr andreistuparu andreistuparu Buna ziua, am primit de la un birou de executare silita 2 procese verbale prin care mi se comunica faptul ca sunt executat silit pentru 2 amenzi de rovinieta ... (vezi toată discuția)
Pv rovinieta shanni shanni am primit in decurs de 3 ani si 1/2un numar de 8 Procese Verbale de contraventie pentru rovinieta . Le-am platit pe toate la momentul respectiv , ca si ... (vezi toată discuția)