avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... salarizare functionari publici
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

salarizare functionari publici

Un functionar public care promoveaza de pe inspector principal pe inspector superior, cum va fi platit, cf OUG 83/2014?
VARIANTA 1(Caz in care va fi platiti conform fostei trepte 1, avand in vedere faptul ca exista peroane din birou pe aceasta treapta)
(1) In anul 2015, pentru personalul nou-incadrat pe functii, pentru personalul numit/incadrat in aceeasi institutie/autoritate publica pe functii de acelasi fel, precum si pentru personalul promovat in functii sau in grade/trepte, salarizarea se face la nivelul de salarizare in plata pentru functiile similare din institutia/autoritatea publica in care acesta este incadrat sau din institutiile subordonate acestora, in cazul in care nu exista o functie similara in plata.
(1^1) Prin nivel de salarizare in plata pentru functiile similare se intelege acelasi cuantum al salariului de baza cu cel al salariatilor avand aceeasi functie, in care au fost incluse, dupa data de 31 decembrie 2009, sumele aferente salariului de incadrare, precum si sumele aferente sporurilor de care au beneficiat inainte de aceasta data, daca salariatul angajat, numit sau promovat indeplineste aceleasi conditii de studii - medii, superioare, postuniversitare, doctorale -, de vechime si isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii, specifice locului de munca la data angajarii sau promovarii
VARIANTA 2
In cazul functionarilor publici nou-incadrati sau promovati, nivelul de salarizare in plata pentru functiile similare este cel corespunzator treptei 3 de salarizare utilizate in anul 2010
O alta problema o constituite functia echivalenta.Echivalenta cu oricine din institutie incadrat pe aceeasi functie sau doar cu angajatii din serviciul in care lucrezi?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 15:44, 25 Noiembrie 2015
Daca tot ati citit OUG 83/2014, de ce nu ati citit-o pana la capat? Art. 5 alin. 3 din OUG 83/2014 spune clar ca:
(3) În cazul funcţionarilor publici nou-încadraţi sau promovaţi, nivelul de salarizare în plată pentru funcţiile similare este cel corespunzător treptei 3 de salarizare utilizate în anul 2010.

Functie echivalenta se refera la nivelul institutiei in sine sau al institutiilor subordonate, daca exista, vezi art. 5 alin. 1 si 2 din acelasi act normativ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul salar covaliut covaliut Buna ziua . Va rog sa-mi spuneti cum se stabileste salariul de incadrare in urma concursului pentru functionar public , consilier asistent cu o vechime in ... (vezi toată discuția)
Salariu de baza functionar public eionela eionela Care este salariul de incadrare al unui functionar public in 2014,avand in vedere ca in 2014 nu se aplica coieficientii de ierarhizare? (vezi toată discuția)
Salarizare inspector principal dupa avansare in grad profesional superior Camycad Camycad Cum va fi stabilit salariul unui inspector grad profesional superior dupa avansarea din gradul profesional principal? Fiind vorba de o primarie de comuna, noul ... (vezi toată discuția)