In luna aprilie 2009 familia mea a pierdut legatura cu verisoara mea in varsta de 18 ani.
Incepand cu vara anului 2007,Verisoara mea a locuit cu tatal biologic si bunica sa.Matusa mea, mama ei este divortata de tata si are o noua familie. Aceasta a detinut custodia, tatal neimplicandu-se in vietile lor.In vara anului trecut 2008, matusa mea neputandu-si controla copilul, a trimis-o pe fiica sa sa locuiasca cu tatal biologic in alt oras.
Trebuie sa mentionez ca verisoara mea era minora la data respectiva.
Am tinut legatura cu ea pana in luna aprilie anul curent, cand am sunat-o sa ai urez la multi ani , deoarece implinea 18 si un paste fericit ,nimeni nu a raspuns la numarul acela de telefon. Nelocuind in tara am intrebat familia mea daca stiu ce sa intamplat cu ea.
Mama mea mi-a spus cu o luna si jumatate in urma ca verisoara mea ar fi parasit tara cu un individ in Italia.
Nu stiu mai multe amanunte. Internetul nu la mai accesat.Familia nu a sunat-o.
Ce se poate face in cazul acesta?Nu cred ca individul a trecut-o granita Romaniei si ia gasit ceva decent de munca in
Italia. Probabil ca este una dintre situatiile cand ajunge acolo si este fortata sa se prostitueze sau sa fure.
Cum se procedeaza intr-o asemenea situatie?Trebuie informate autoritatile?
Orice raspuns imi va fi folositor.
Faceti o sesizare scrisa la Politia Capitalei(DGPMB) la serviciul persoane urmarite di disparuti si la Inspectoratul general de Politiie.
Dupa aceea dati si o fuga la IML unde este un panou mare cu toate fotografiile persoanelor decedate si neidentificate. Doamne fereste dar , de multe ori s-a intamplat , ca persoana cautata sa fi fost victima unui accident rutier sau sa fi decedat in orice alte conditii.
Incercati sa aflati numele cetateanului italian , unde a stat si sa aflati astfel mai multe detalii evental gasind astfel si o copie dupa un act de identitate(de cele mai multe ori sunt false dar poza lui va fi un indiciu foarte important pentru autoritati)
Va doresc mult noroc, caci aveti nevoie !B-)