avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... vaucere de vacanta administratia publica locala 2016
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

vaucere de vacanta administratia publica locala 2016

Buna-ziua.V-as ruga sa stiu daca institutiile publice ( consiliile locale) au obligatia de a oferi vaucere de vacanta functionarilor publici in masura in care prima de vacanta nu se mai acorda.Daca da, aceste sume sunt in mod egal pentru fiecare functionar public? sau pot diferentia de la salariat la salariat pina la cele 6 salarii minime pe economie? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 18:45, 26 Noiembrie 2015
Institutiile publice vor acorda obligatoriu vouchere de vacanta salariatilor.

Valoarea voucherelor de vacanta nu poate depasi 6 salarii de bază minime brute pe ţară garantate în plată, pentru un salariat, în decursul unui an fiscal.

Voucherele de vacanţă se acordă în limitele sumelor prevăzute cu această destinaţie în bugetul de stat sau, după caz, în bugetele locale, pentru unităţile din domeniul bugetar, şi în limitele sumelor prevăzute cu această destinaţie în bugetul de venituri şi cheltuieli aprobat, potrivit legii, pentru celelalte categorii de angajatori.
Daca a primit cineva voucherele , rugam a ne descrie si noua procedura de aplicare. Este adevarat ca trebuie sa folosesti tichetele doar in tara?
Beneficiarul poate utiliza voucherele de vacanţă pe baza actului de identitate numai pentru achiziţionarea de servicii turistice de la unităţile afiliate .

Operatorii economici cu activitate de turism din România, autorizaţi de Autoritatea Naţională pentru Turism, conform Ordonanţei Guvernului nr. 58/1998privind organizarea şi desfăşurarea activităţii de turism în România, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 755/2001, cu modificările ulterioare, care deţin structuri de primire turistice clasificate şi/sau agenţii de turism licenţiate şi care acceptă vouchere de vacanţă ca modalitate de plată, se denumesc, în mod convenţional şi în înţelesul legii, unităţi afiliate.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Voucherele de vacanta Gino44 Gino44 [b]Care este limita minima a voucherelor de vacanta ?(limita maxima e de 6 salarii minime brute dar minim....?) Este obligatorie acordarea voucherelor ? Cine ... (vezi toată discuția)
Vouchere de vacanta LIA VRANCEANU LIA VRANCEANU Buna ziua. Va rog , daca poate cineva sa ma lamureasca , deoarece eu nu prea mai inteleg nimic . S-au aprobat , de catre Guvern , normele de aplicare a legii ... (vezi toată discuția)
Vaucere vacanta parinteiasi parinteiasi Sunt bugetar, dar la institutia unde lucrez nu s-au acordat vaucere de vacanta si nici nu se mai spera! Cica \"nu sunt fonduri\" de la Bucuresti, adica de la ... (vezi toată discuția)