avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... deschidere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

deschidere succesiune

In luna februarie 2012 socrul meu a decedat .Era recasatorit si locuia cu noua sotie intr-o garsoniera pe care a dobandit-o prin schimb.A schimbat un apartament de 2 camere cu aceasta garsoniera si o suma de bani pe durata casatoriei cu ultima sotie.Apartamentul era de tipul celor repartizate de la servici pe timpul regimului comunist,dar cumparat de el in rate dupa decesul soacrei mele.
Intrebarea mea este daca se mai poate deschide succesiune avand in vedere ca s-a depasit termenul pentru aceasta,sotul meu nu are actul de deces.

Care ar fi procentele din succesiune in cazul in care s-ar face pentru vaduva ,sotul meu si fratele sotului?
Care sunt demersurile care ar trebui facute?
. Va multumesc anticipat,
Va trebui sa va adresati unui notar public pentru deschiderea succesiunii.
In cazul in care sotia supravietuitoare va fi de acord ( caz putin probabil, tinand cont ca locuieste in casa si termenul de optiune succesorala este depasit) cotele vor fi urmatoarele:

sotia - 1/4
cei doi frati 3/4

Deci cota sotului dvs. este de 3/8.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mosenirea -problema saraciei ADRIANA STEFANIA ADRIANA STEFANIA O sa incep prin a spune ca in urma cu 6 saptamani fratele soacrei mele a murit din cauza unui infart la varsta de 55 de ani .Casatorit in urma cu 5 ani de zile ... (vezi toată discuția)
Am o nelamurire referitor la succesiune. pe scurt (x) am fost ... laura1964 laura1964 Am o nelamurire referitor la succesiune. Pe scurt (X) am fost casatorita cu A. Acesta a mai fost casatorit cu B si are doi copii. A nu are proprietati insa ... (vezi toată discuția)
Succesiune anushca anushca Verisoara mea a fost casatorita 50 de ani ,locuind la tara,in casa socrilor, impreuna cu varul meu. Cand socrii au murit, varul meu a facut succesiunea dar nu ... (vezi toată discuția)