avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Majorare cu 25% pentru functionari
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Majorare cu 25% pentru functionari

Va rog sa - mi spuneti daca functionarii publici din primării, salariati in cadrul compartimentelor de asistenta sociala beneficiaza de majorarea cu 25% și nu de cea de 10%, procente prevazute de Legea nr. 293/2015.
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 12:17, 1 Decembrie 2015
Sunt de parere ca angajatii primariei apartin de bugetul administratiei publice, deci ar fi nefiresc, zic eu, ca unora sa le dea 25%, dupa ce au primit deja 12%, mai exact celor din serviciul de asistenta sociala, in timp ce colegilor din aceeasi institutie -administratia locala-sa le acorde doar 10%. Asta ar insemna discriminarea salariatilor din aceeasi institutie.
Legea 293/2015 precizeaza care categorii de personal din cadrul sistemului public de asistenta sociala beneficiaza de cei 25% si anume cei care apartin sistemului public de asistenta sociala, asa cum este definit de OUG 70/2014, care spune:
Art. 3
In sensul prezentei ordonante de urgenta, prin sistemul public de asistenta sociala se intelege institutiile si unitatile publice de asistenta sociala care furnizeaza servicii sociale

Ori, primariile nu furnizeaza servicii sociale in ansamblul lor, ci doar SPAS-urile, daca exista (SPAS = serviciu public de asistenta sociala, cu personalitate juridica distincta, organizat in cadrul unei institutii publice); aici avem functionarii de la Directiile judetene de asistenta sociala, cei de protectia copilului si persoanelor cu dizabilitati, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare salariu cu 01 12 2015 Aura Pop Aura Pop Buna seara Primarul si viceprimarul de comuna beneficiaza de majorarea de 10 % acordata de la 01 12 2015 conform Ou 83/2014 ? Dar ... (vezi toată discuția)
Majorare 25% in uat pentru compartimentul de servicii sociale RusIleanaClaudia RusIleanaClaudia Conform Legii nr. 293/2015 ART. II (1) Începând cu drepturile aferente lunii decembrie 2015, cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor funcţiei de ... (vezi toată discuția)
Majorare salariul cu 25 % Trif-Simona-Magdalena Trif-Simona-Magdalena Sunt inspector in cadrul Compartimentului de asistenta sociala al unei Primarii la nivel de comuna. Intrebarea mea este daca pot beneficia de majorarea ... (vezi toată discuția)