avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 325 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Firma aproape de faliment - salariu neplatit
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Firma aproape de faliment - salariu neplatit

Buna seara, am si eu o mica problema.
Am lucrat la o firma, un SRL cu mai multi actionari. In momentul de fata firma nu a mai avut bani de chirie iar din cauza aceasta proprietarul a taiat toate utilitatile (apa,curent), activitatea fiind intrerupta din aceasta cauza. Firma are sediul declarat in locul luat in chirie.
Problema este urmatoarea - noi angajatii am fost trimisi acasa, salariul nu a mai fost primit de aproape 2 luni (luna trecuta care trebuia sa-l primim luna asta + jumatate din luna asta de salariu). Din cate stiu contractul inca merge in continuare, nu am semnat nici o hartie si nici dansii nu ne-au trimis in somaj inca.

Fluturas de salariu nu am primit niciodata, pe la inceput mai semnam o chitanta cand primeam salariul insa de vreo 3 luni de zile am primit banii direct in mana, fara sa semnam nimic si fara sa fie vreo camera de fata.
Eu personal aveam contract declarat pe 6 ore, in relitate era altceva, unii colegi de ai mei aveau contract si pe 2 ore.

Posibil sa nu mai poata fi gasiti actionarii / administratorul, locul unde era firma cred ca in momentul de fata este gol.

Ce ar fi de facut in cazul de fata?
O plangere la ITM pentru neplata salariului isi mai are rostul?
In caz ca va fi nevoie sa fie data firma in judecata cum se procedeaza? Si daca firma este data in judecata cine urmeaza sa fie executat pentru a plati datoriile? Administratorul, actionarii? Firma nu mai are nici un ban in conturi.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:03, 30 Noiembrie 2015
Trebuie neaparat avocat pentru un astfel de proces? Cum se procedeaza cu dansii? Trebuiesc platiti de mine iar la final cine pierde procesul plateste cheltuielile de judecata + avocatul celuilalt?
Nu va trebuie avocat in mod obligatoriu , insa daca nu va descurcati este benefic un astfel de ajutor.

Intr-adevar, daca va angajati avocat va trebui sa-l platiti, iar cine pierde litigiul va plati partii adverse cheltuielile de judecata.
As vrea sa stiu daca se ajunge la judecata si se incheie pozitiv pentru mine pe cine urmeaza sa execute pentru a plati daunele?
Executa conturile firmei / administratorul judiciar / actionarii?
Executarea silita se face asupra bunurilor societatii (fostului dvs angajator).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, va rog sa ma sfatuiti ce sa fac in cazul in care un ... Goia Mihai Goia Mihai Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac in cazul in care un angajator nu a incheiat contract de munca si nu mi-a platit salariul? (vezi toată discuția)
Bună seara,am demisionat cu lichidare la zi, angajatorul nu ... Ina66 Ina66 Bună seara,am demisionat cu lichidare la zi, angajatorul nu mi-a dat ultimul salariu,ce pot să fac,unde să mă adresez! (vezi toată discuția)
Angajatorul nu a dat salarii timp de 6 luni viu viu Buna ziua, Nu am primit salariul aferent a 6 luni lucrate. Firma are sediul social in Bucuresti, punctul de lucru in Targoviste, eu apartin cu domiciliul ... (vezi toată discuția)