avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Solicitare pe cale separata a cheltuielilor de judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Solicitare pe cale separata a cheltuielilor de judecata

Va adresez rugamintea sa ma clarificaţi şi pe mine în următoarea problemă. Nu am solicitat cheltuieli de judecată în timpul judecăţii pe fond şi doresc să le solicit pe cale separată - evident, dacă voi câştiga şi eventualul recurs. Vă rog să-mi spuneţi ce trebuie să fac şi dacă am nevoie de avocat pentru un asemenea demers (precizez că aceste cheltuieli, în cazul meu, reprezintă onorariul avocatului şi biletele de tren cu care am călătorit când am încheiat contractul cu avocatul). Pot trimite dovezile şi cererea prin poştă sau trebuie depuse personal la registratura judecătoriei. Ce procedură urmează, la fel ca un proces sau este mai simplu? De asemenea, vă rog să-mi spuneţi cam cât durează, în principiu, un asemenea demers. Vă mulţumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 09:18, 30 Noiembrie 2015
Nu va trebuie avocat dacă știți sa va redacta ti acțiunea.
Era mai simplu sa cereți în acel proces cheltuielile...
Cererea intemeiata pe prevederile art 453 Cpc, timbrati la valoare si anexate chitantele care dovedesc cuantumul cheltuielilor.

Durata este si in functie de tipul actiunii, de incarcatura instantei, minim 3 luni.
Vă mulţumesc foarte mult. Cu scuzele de rigoare, pentru că este prima dată când am fost implicat într-un proces, vreau să vă întreb dacă o astfel de acţiune presupune - în condiţiile în care nu am avocat - să fiu prezent acolo să susţin solicitarea sau este suficient să depun dovezile şi, apoi, acţiunea merge de la sine. Întreb asta deoarece locuiesc în celalalt capăt al ţării faţă de localitatea în care s-a desfăşurat procesul. Sau se poate introduce acţiuinea în localitatea mea de domiciliu? Mulţumesc mult
Puteti solicita judecarea in lipsa a cauzei nu este nevoie sa va prezentati personal.Competenta este instanta de la domiciliul paratului de la care vreti recuperarea cheltuielilor de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deconectarea cheltuielilor pentru drum. danaa1 danaa1 Martorii chemati prin citatie la instanta, au dreptul de a li se deconta cheltuielile de drum. In cazul cand un martor se prezinta la instanta, care este ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata marfan marfan buna ziua, ati putea sa-mi spuneti exact ce intra la cheltuielile de judecata pe care poti sa le soliciti? banuiesc ca: - onorariul avocatului - taxele ... (vezi toată discuția)
Probleme companie aeriană maranos76 maranos76 Bună seara! Am următoarea problemă: Pe data de 23 noiembrie 2014 am achiziţionat online un bilet de avion dus-întors pe ruta Bucureşti-Munchen cu ... (vezi toată discuția)