avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cheltuieli de judecata

buna ziua,

ati putea sa-mi spuneti exact ce intra la cheltuielile de judecata pe care poti sa le soliciti?

banuiesc ca:
- onorariul avocatului
- taxele de deschidere a procesului (eventual cele platite pentru iesirea din suspendare?

dar pot intra:
- taxele judiciare de timbru care se solicita de catre instanta la pronuntare?
- cheltuielile de transport - in caz ca esti din alta localitate? (tren, avion, bonuri de benzina sau variante?)

multumesc
Cel mai recent răspuns: marfan , utilizator 20:19, 5 Octombrie 2010
Toate cheltuielile ocazionate de proces, cu conditia sa le puteti dovedi (chitante , bonuri fiscale etc.)
- onorariul de avocat
- taxa de timbru care se achita la inceputul procesului, nu la sfarsit
- timbrul judiciar
- taxa de timbru care se depune odata cu cererea de repunere pe rol, dupa suspendare, daca e cazul
- cheltuieli cu xerocopii, de ex
- puteti incerca si cheltuieli de transport
avocat Cristina Popescu
As mai adauga cheltuieli privind onorarii de expertize solicitate de partea care castiga procesul
ar fi bine sa faceti o cerere separata adresata instanteit prin care sa solicitati cheltuieli de judecata si ce tip ce cheltuieli ati facut precum si dovada lor.
Buna seara! Cheltuielile de transport şi cazare cu ocazia procesului şi cheltuielile cu taxa de timbru sunt cheltuieli de judecata şi le puteti cere. le veţi obţine numai daca vi se va admite acţiunea in totalitate. In cayul in care vi se admite actiunea partial veti primi o numai o parte din cheltuieli in functie de ceea ce vi se admite.

Alte discuții în legătură

Indreptare eroare materiala moraru alexandru moraru alexandru in urma unui proces civil instanta de fond nu s-a pronuntat asupra cheltuielilor de judecata .Am facut recurs care mi-a fost admis dar in condica scrie si suma ... (vezi toată discuția)
Onorariu avocat vasral vasral 1-Va rog sa-mi raspundeti si mie daca onorariul de avocat este suportat in intregime de catre paratul care a pierdut procesul si cum poate fi dovedit de catre ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata gaby@ gaby@ Daca intr-un proces de divort esti gasit vinovat (e vina ta), cam cat sunt cheltuielile de judecata? (vezi toată discuția)