avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cheltuieli de judecata

Daca intr-un proces de divort esti gasit vinovat (e vina ta), cam cat sunt cheltuielile de judecata?
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 21:31, 15 Aprilie 2010
Cheltuielile de judecată cuprind taxele judiciare de timbru, timbrul judiciar, onorariile avocaţilor şi experţilor, cheltuielile pentru deplasarea părţilor .. etc. Depinde de la caz la caz
miltumesc ptr raspuns. El nu are avocat, suntem amandoi din acelasi oras. As dori daca puteti sa-mi spuneti macar estimativ cam cat ar fi. Multumesc
Nu poate exista un calcul estimativ,intrucat onorariile avocatiale sunt stabilite de comun acord,prin negociere directa,intre client si avocat.
In situatia in care casatoria se desface din culpa dvs. excusiva, puteti fi obligat la plata cheltuielilor de judecata potrivit art.274.c.proc.civ, acestea fiind taxa de timbru de 39.00 lei, timbru jud. de 0, 30 lei si onorariul avocat daca partea adversa a avut si un aparator.Exista de asemenea varianta chiar si in situatia expusa mai sus ca partea adversa sa nu solicite cheltuielilde judecata, aceasta cerere fiind la latitudinea partii respective.
In situatia in care instanta decide desfacerea casatoriei din culpa comuna, iar reclamantul solicita cheltuieli de judecata puteti fi obligat la plata a 1/2 din cheltuielile ocazionate de proces.
Ultima modificare: Joi, 15 Aprilie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
1. Daca instanta constata culpa dv. exclusiva, in calitate de parat, la desfacerea casatoriei, iar reclamantul nu a avut avocat si solicita cheltuieli de judecata, veti fi obligat la achitarea taxelor de timbru: 39,30 lei.
2. Daca instanta constata culpa comuna a sotilor in desfacerea casatoriei, iar reclamantul nu a avut avocat si solicita cheltuieli de judecata, veti fi obligat la achitarea a 1/2 din taxele de timbru: 19,65 lei. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat costa un divort ??? elena1286 elena1286 Sunt o fata tanara si mam saturat de toate barbatului meu.Nu am nici o idee de cat ar costa divortul;si daca as castiga procesul ca e din vina sotului,as avea ... (vezi toată discuția)
Cat sunt cheltuielile de judecata ptr un divort cristibox cristibox Buna ziua! Daca sotia a introdus actiune de divort din vina exclusiva a mea iar eu la doua zile dupa am introdus actiune de divort din vina ambilor,(nu stiam ... (vezi toată discuția)
Actiune divort cu minor 1 an tavy78 tavy78 Buna ziua, sunt Cristina ,30 ani , am un copil minor de 1 an,vreau sa divortez de sotul meu care in nenumarate randuri m-a agresat ,verbal ,fizic cat si ... (vezi toată discuția)