avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Racordare gaze bloc - contoar separat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Racordare gaze bloc - contoar separat

Buna ziua,
Sunt noul presedinte al asociatiei de proprietari dintr-un bloc cu peste 200 proprietari, o singura scara, bloc de garsoniere.
In noiembrie 2014 o persoana s-a separat cu consumul de gaze naturale.
Intrebarile sunt urmatoarele:
1. Este nevoie de acordul asociatiei de proprietari pentru racordarea aceastei tevi in diametru de aproximativ 20cm ce trece prin 5 nivele si strabate o distanta considerabila din spatiul comun al proprietarilor?
2. Daca da, acest acord este suficient sa se faca printr-o adeverinta semnata si stampilata de (fostul) presedinte FARA a consulta comitetul executiv/asociatia de proprietari sau ar fi fost necesar acordul proprietarilor prin obtinerea semnaturilor intr-un tabel nominal precum ( [ link extern ] )?
Aceast lucru s-a intamplat in cazul nostru. Lucrarile de racordare au inceput fara nici un anunt sau alt fel de informare pentru proprietari, lucru ce a creat multe nemultumiri.
Demararea lucrarii fara acordul tuturor coproprietarilor instalatiei de utilizare gaze naturale a fost legala? (plecand de la premiza ca toate celelalte acte - avize, proiect tehnic, s.a. sunt in regula).
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 15:58, 27 Noiembrie 2015
1-Avand in vedere ca instalatia separata tranziteaza partea comuna,este necesar acordul asociatiei de proprietari
2-Trebuie sa luati in considerare ca dv ca nou presedinte de asociatie trebuie sa detineti formalitatile legale,fara a mai desface firul in patru pentru interventiile anterioare care nu va sunt opozabile
Pentru legalitatea instalatiei suplimentare,este necesar document asumat de catre vechiul presedinte si comitetul executiv
Nu se convoaca adunare generala,pentru orice interventie asupra partii comune din imobil
Buna ziua,

Nu este chiar orice interventie asupra partii comunte. Este o interventie destul de importanta care afecteaza o mare parte din proprietari. De aceea: "Demararea lucrarii fara acordul tuturor coproprietarilor instalatiei de utilizare gaze naturale a fost legala?" poate fi acordul presedintelui (oarecum icognito) contestat?

Incerc sa inteleg daca era nevoie de semnaturile mai multor persoane in tabel nominal sau o simpla adevarinta 'will do'!

Desfac firul in patru nu pentru ca 1. nu am ce face si nici pentru ca 2. imi fac griji ca as putea raspunde in vreun fel CI pentru ca in acest bloc locuiesc peste 350-400 persoane iar aceasta teava de gaze cu diametru FOARTE mare care trece prin locuri foarte usor accesibile, personal gasesc a reprezenta un risc mare pentru toti. Doresc sa stiu daca acordul presedintelui (fara nici un alt membru al comitetului) este 'suficient' avand in vedere cele mai sus mentionate.

Va multumesc!
Eu cred ca va deranjeaza ca vecinul sa separat de la gaze naturale si sia pus contor propriu.
In acesta situatie mai multi proprietari o sa doreasca sa faca la fel si conducerea asociatiei e deranjata ca omul nu o sa mai plateasca gazele la comun, si ij curand nici apa calda si caldura deoarece banuiesc ca o sasi monteze centrala termica.
acum daca are acordul vechiului presedinte de asociatie ,dvs nu aveti cum sa raspundeti de faptele altora,in caz de proces cu proprietari nemultumiti ca nu li sa cerut acordul ,fostul presedinte o sa fie tras la raspundere si nu dvs.
la noi in bloc avem si noi o astfel de teava si e din anii 90 trasa teava de gaze si nu a bubuit sau sa acumulat gaze sau ce va mai sperie pe dvs,atata timp cat este verificata din 2 in 2 ani

distrigaz sau cez sau cine e furnizor de gaze ,inainte de a face proiectul cere acele semnaturi si acordul asociatiei pt a incepe lucrarile.si proiectul si actele sant in regula pt ca nu se apuca furnizorul de gaze sa isi posteze tevile intrun bloc fara acordul asociatiei si fara autorizatie de constructie.
meretd a scris:
1. Este nevoie de acordul asociatiei de proprietari....

A fost nevoie iar vecinul dumneavoastra a avut acordul asociatiei prin reprezentantul acesteia (presedintele) pentru ca altfel proiectul nu era aprobat de furnizor.
racordarea aceastei tevi in diametru de aproximativ 20cm

Poate 3-5 cm si nu 20! Ca sa intelegeti mai bine diferenta comparati aceasta teava cu cea de sciurgere a apei uzate sau pluviale care au 10-12 cm.
2. .. acest acord este suficient sa se faca printr-o adeverinta semnata si stampilata de (fostul) presedinte..

Daca va uitati la teava o sa vedeti ca acest lucru s-a facut si a fost suficient acordul de care spuneti.
Pentru nici un fel de reparatie, lucrare, modificare a instaltiilor... nu este obligatoriu acordul tuturor proprietarilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coloana de gaze de pe scara ??!!! Silviu79 Silviu79 Buna ziua! In anul 2008 coloana de gaze pentru centrale termice de apartament de pe scara blocului era ridicata pana la etajul 2. Eu locuind la etajul 4 a ... (vezi toată discuția)
Separație gaze la bloc. bună ziua. Victor__B Victor__B Bună ziua. Ma poate lamuri cineva în următoarea speța? Locuiesc la bloc și am gaze în sistem pausal. Pe casa scării este trasa coloana de separație. ... (vezi toată discuția)
Acord asociatie proprietari pentru racordare la teava gaz - pt centrala Abcd4 Abcd4 Buna, spuneti-mi va rog daca este nevoie de acordul asociatiei de proprietari pt obtinerea cotei de gaz si montarea unei centrale individuale. Precizez ca in ... (vezi toată discuția)