avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Fuziunea prin absorbtie
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Fuziunea prin absorbtie

O societate aflata in insolventa si careia i s-a declarat falimentul poate fuziona cu o alta societate ?
Art 238 alin 4 din LSC spune ,, societatile in lichidare pot fuziona numai daca nu au inceput repartitia intre asociati a partilor ce li s-ar cuveni din lichidare ,, bineinteles cu acordul judecatorului sindic .
In cazul meu societatea a fost in insolventa cu reorganizare ,banca a respins planul si am intrat in faliment. Mai avem la dispozitie 6 luni pt a functiona .O alta firma accepta sa fuzioneze cu noi .Se poate face fuziunea in acest caz ?Trebuie si acordul bancii sau numai a judecatotului sindic ?
Va rog mult un raspuns urgent .Multumesc !
Ultima modificare: Vineri, 27 Noiembrie 2015
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Fuziunea unei societati aflata in lichidare judiciara themis themis SC X SRL se afla in procedura de lichidare judiciara ca urmare a unei sentinte definitive de dizolvare (in temeiul art.237(1) LSC). Potrivit art.238(5) ... (vezi toată discuția)
Actionar unic si administrator 120656 120656 Buna seara, am o firma la care sunt actionar unic si am fost administrator. Firma are datorii la 2 banci si la distribuitori si a intrat in insolventa, ... (vezi toată discuția)
Achitare datorii pana la sentinta de faliment marict marict puteti sa ma lamuriti asupra unei probleme... societatea pe care o administrez a intrat in insolventa-exista sentinta definitiva de intrare in insolventa-la ... (vezi toată discuția)