avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Actionar unic si administrator
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Actionar unic si administrator

Buna seara, am o firma la care sunt actionar unic si am fost administrator.
Firma are datorii la 2 banci si la distribuitori si a intrat in insolventa, judecatorul sindic numind un administrator judiciar si un lichidator.
Eu am ramas angajat in firma, ca medic stomatolog.
Intrebarea mea este , daca imi dau demisia si imi gasesc alt loc de munca, ce se intampla cu calitatea de actionar (la o firma in faliment) si cu cabinetul de stomatologie, care functioneaza pe diploma mea?
Administratorul judiciar poate angaja alt medic , ca firma sa functioneze , sau trebuie inchis cabinetul?
Sau implicit ar trebui urgentate procedurile de faliment?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Amila , utilizator 23:59, 5 Martie 2011
Ramaneti actionar. Poate angaja alt medic.
firma va fi inchisa si probabil administratorul sau asociatul raspunde cu bunurile
Buna seara .
Daca vi s-a numit administrator judiciar,inseamna ca vi s-a deschis procedura reorganizarii judiciare,cu posibilitati de reorganizare a activitatii,nu cea a falimentului .
Marius Bote .
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Martie 2011
Marius Bote, Practician in insolventa
bote marius a scris:

Daca vi s-a numit administrator judiciar,inseamna ca vi s-a deschis procedura reorganizarii judiciare,cu posibilitati de reorganizare a activitatii,nu cea a falimentului .

Dacă a fost desemnat un administrator judiciar înseamnă că s-a deschis procedura de insolvență în formă generală, iar societatea se află în perioadă de observație.

Dacă se propune un plan de reorganizare și este aprobat de Adunarea creditorilor atunci se începe reorganizarea judiciară, iar de procedură se va ocupa administratorul judiciar.

În situația în care nu se va propune un plan sau planul propus nu este aprobat de Adunarea creditorilor se va deschide procedura falimentului și va fi desemnat un lichidator judiciar.
120656 a scris:

Intrebarea mea este , daca imi dau demisia si imi gasesc alt loc de munca, ce se intampla cu calitatea de actionar (la o firma in faliment) si cu cabinetul de stomatologie, care functioneaza pe diploma mea?

Calitatea de acționar o păstrați până la radierea societății debitoare.

120656 a scris:

Administratorul judiciar poate angaja alt medic , ca firma sa functioneze , sau trebuie inchis cabinetul?
Sau implicit ar trebui urgentate procedurile de faliment?
Va multumesc!

În principiu, pe perioada de observație administratorul judiciar poate angaja un alt medic. Dacă activitatea societății poate fi redresată întocmiți un plan de reorganizare, dacă nu mai sunt șanse de revenire a societății urmează să se dispună deschiderea falimentului la cererea administratorului judiciar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Piedici pentru procedurile de insolventa brinzaru brinzaru Societatea poate deschide procedura de insolventa si redresarea societatii pe baza de plan daca intr-un contract de credit incheiat cu o banca este specificat ... (vezi toată discuția)
Insolventa Barabas Reka Barabas Reka As dori sa vad niste pareri in legatura cu insolventa, de fapt intrebarea ar fi care situatie este mai avantajoasa pentru o societate, daca introduce firma ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre termenii insolventa-faliment-procedura simplificata a insolventei. simonapopbarnescu simonapopbarnescu Buna ziua, va rog lamuritima in ceea ce priveste acesti termeni ce au in comun si care este diferenta? Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)