avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... poate fi persoana in intretineredaca are teren ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

poate fi persoana in intretineredaca are teren extravilan de 3.23 ha?

Buna dimineata, poate sotia unui salariat sa fie coasigurat daca nu lucreaza dar detine ( cf adeverintei de la primarie) teren extravilan de 3.23 ha?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:10, 27 Noiembrie 2015
Art.56 C.fisc.
...
(3) Persoana în întreţinere poate fi soţia/soţul, copiii sau alţi membri de familie, rudele contribuabilului sau ale soţului/soţiei acestuia până la gradul al doilea inclusiv, ale cărei venituri, impozabile şi neimpozabile, nu depăşesc 250 lei lunar.
....

Norme de aplicare a Codului Fiscal
90. Pentru ca o persoană să fie în întreţinere, aceasta trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:

- existenţa unor raporturi juridice între contribuabil şi persoana aflată în întreţinere;
- persoana fizică întreţinută să aibă venituri impozabile şi neimpozabile mai mici sau egale cu 2.500.000 lei lunar.

Persoana aflată în întreţinere poate avea sau nu domiciliu comun cu contribuabilul în a cărui întreţinere se află.
si poate fi coasigurat?
Calitatea de coasigurat poate fi indeplinita doar de anumite persoane, conform Legii nr.95/2006.
Astfel, pot fi coasigurati : sotul, sotia si parintii fara venituri proprii, aflati in intretinerea unei persoane asigurate.

Din textul de lege reies doua conditii pe care o persoana trebuie sa le indeplineasca pentru a deveni coasigurat:sa nu aiba venituri proprii, respectiv sa fie in intretinerea salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana in intretinere chrissa79 chrissa79 Buna ziua! As vrea sa stiu daca eu pot lua o persoana intretinere, fara sa beneficiez de deducere personala (intrucat sal meu brut depaseste 3000lei). De ... (vezi toată discuția)
Deducere personala anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati : - pot beneficia de deducere personala copii peste 18 ani care inca urmeaza o forma de invatamant? forma de invatamant ... (vezi toată discuția)
Persoana in intretinere AnastasiuLaura AnastasiuLaura Va rog sa imi spuneti daca pot declara la serviciu pe sotul meu ca persoana in intretinere intrucat nu mai are serviciu de 2 ani si nu are absolut nici un ... (vezi toată discuția)