avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Acordarea de bursa privata
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Acordarea de bursa privata

Buna ziua!

Am o spetza si am rugamintea sa ma ajutati cu niste sfaturi.

Administratorul firmei vrea sa ofere o sponsorizare sub forma unei burse private de 5000 lei unei masterande. Aceasta bursa privata (5000 lei este 3/000 din CA) vrea sa o dea integral, acum in decembrie 2015.

Intrebari:

1. Poate da dea toata suma acum, in decembrie pentru a putea scadea din impozitul pe profit la dec. 2015? deoarece in modelul de contract prevazut de legea 376/2004 privind acordarea burselor private scrie asa:

ART. 3
Prezentul contract se încheie pentru un termen de .........., începând cu data prezentului contract.

ART. 4
Persoana fizică sau persoana juridică de drept privat se obligă să asigure finanţarea bursei în cuantum de ............. lunar, pe o perioadă de .......... luni, începând cu luna .................... anul .......... .

2. masterandul mai poate beneficia de bursa privata ca sponsorizare daca in timp ce studiaza are si serviciu?

Multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Sponsorizari/ burse private meduzad meduzad Buna ziua, As vrea sa va cer indrumarea intr-un subiect chiar interesant pentru multi tineri si despre care se stie prea putin - bursele private. De ce ... (vezi toată discuția)
Firma angajeaza student laura-jurist laura-jurist buna ziua o SC doreste sa angajeze un student, dupa ce acesta isi va termmina studiile. in acest sens decide sa ii plateasca o parte din costurile ... (vezi toată discuția)
Decontare studii facultate pentru angajat Cristina Vasile Cristina Vasile Buna, Imi puteti spune daca o firma poate deconta plata facultatii pentru un salariat? Daca da, sub ce forma si ce inreg contabile se fac? Multumesc! (vezi toată discuția)