avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Cand va aparea in adeverinta de venit veniturile ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Cand va aparea in adeverinta de venit veniturile declarate in Mai anul viitor.

As vrea sa imi deschid un PFA si doresc sa stiu cand vor aparea in adeverinta de venit acele venituri pe care le voi declara ca venit estimativ si pentru care voi plati impozit in 2016. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Em_M , utilizator 00:39, 28 Noiembrie 2015
In adeverinta de venit vor aparea veniturile realizate efectiv si pentru care veti plati impozit regularizat, nu veniturile declarate ca estimate pentru care veti plati impozit pe venit in cele patru rate in timpul anului fiscal.
Deci pentru anul fiscal 2016 in care platiti un impozit pe venit anticipat, pana in mai 2017 va trebui sa depuneti d200, apoi pana in toamna aceluiasi an veti primi acasa decizie de impunere cu regularizarea si dupa aceea se intampla si ce intrebati dumneavoastra.
Ultima modificare: Vineri, 27 Noiembrie 2015
george-neagu, moderator
deci nu voi figura cu venituri pana in 2017?
Cand 'deschideti' P.F.A? In 2015 sau in 2016? Unitatea locala A.N.A.F. de care apartineti emite adeverinta in baza declaratiilor depuse, inclusiv D220 referitoare la venitul estimat.

Unde trebuie sa duceti aceasta adeverinta?
Doresc sa o duc la ambasada pentru viza turistica SUA. Practic nu va fi un PFA ci doar un certificat de inregistrare fiscala pentru profesie liberala. As vrea sa deschid chiar anul acesta daca ma ajuta sa imi apara in adeverinta de venit pe 2015 sau 2016 (ca an in curs). Voi solicita viza in vara lui 2016.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Noiembrie 2015
Em_M, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nedeclarare venituri pe anul curent. sarmaneandchill sarmaneandchill Buna! In urma unor probleme de sanatate, nu am reusit sa depun, pana la 1 Februarie actele necesare realizarii calculelor taxelor care trebuiesc a fii platite ... (vezi toată discuția)
Pfa impozit iolandamaria iolandamaria Buna ziua! In conditiile in care am PFA insa nu desfasor nicio activitate, trebuie platit un impozit anual? Sau acesta trebuie platit numai in urma profitului? ... (vezi toată discuția)