avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas pentru 2 copii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas pentru 2 copii

buna seara, va rog un raspuns pentru o situatie: o familie divortata, 2copii de10 si 12 ani, raman la mama care are 45 de ani.pot benefici.Mama are in Romania sub 10 ani vechime in munca. Mama pleaca la munca in Italia ,copii raman in grija bunicii materne.In Italia nu stim sigur daca are contract de munca.Acum 2 zile veste soc,mama moare in Italia,nu stim exact cauza.,parintii au plecat dupa ea. Intrebare: pot beneficia copii de pensie de urmas?sau de un alt fel de ajutor ?

[Editare emoticoane involuntare]
Ultima modificare: Vineri, 27 Noiembrie 2015
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 20:10, 27 Noiembrie 2015
Au dreptul la pensie de urmas dupa mama.

Legea 263/2010

ART. 84
Copiii au dreptul la pensie de urmas:
a) pana la varsta de 16 ani;
b) daca isi continua studiile intr-o forma de invatamant organizata potrivit legii, pana la terminarea acestora, fara a depasi varsta de 26 de ani;


ART. 89
(1) Pensia de urmas se stabileste, dupa caz, din:


b) pensia de invaliditate gradul I, in cazul in care decesul sustinatorului a survenit inaintea indeplinirii conditiilor pentru obtinerea pensiei pentru limita de varsta.


(2) Cuantumul pensiei de urmas se stabileste procentual din punctajul mediu anual realizat de sustinator, aferent pensiei prevazute la alin. (1), in functie de numarul urmasilor indreptatiti, astfel:

b) 75% – pentru 2 urmasi;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie urmas danavali danavali Buna ziua! Va rog sa-mi raspundeti in legatura cu o persoana cu handicap,pentru care are certificat de la 17 ani si a continut studiile liceale pana ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas sotie supravietuitoare Pepiofi Pepiofi Stimate Doam, (Doamna)-daca nu este problema, mai am o intrebare. Tatal meu a decedat de o luna . Mama are dreptul de pensie de urmas , dupa 51 de ani de ... (vezi toată discuția)
Drepturi pensionari italianu10 italianu10 Dupa decesul tatalui copilul poate beneficia de un oarecare procent din pensia parintelui (vezi toată discuția)