avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sarbatori, legale libere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sarbatori, legale libere

Buna seara.Am si eu o nelamurire.Lucrez pe 3 schimburi,"foc continuu".Luna decembrie are 4 sambete si 4 duminici,plus 1, 25 si 26 sarbatori legale,26 "pica" sambata,deci 10 libere.Daca unul din liber este sambata mai exact 26 decembrie,zi liber legala ,m-i se acorda inca un liber?adica ar trebui sa am 9 libere sau 10 in luna decembrie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:26, 1 Decembrie 2015
Pentru ziua de 26 decembrie se acorda numai o singura zi libera.
Buna seara .Ne spune de la contalbilitate ca daca in luna sunt 10 libere atatea se acorda.Bun nimic de zis dar pierd cei ce sunt liberi ca ei primesc toate liberele iar cei ce lucreaza in zi de sarbatoare legala este platit 100 la 100 plus zi libera aici este intrebarea .Este legal ?nu ar trebui sa nu se mai dea liber si sa ramana cu 9 libere?cazul meu? Multumesc .
Este cazul meu.
Cei care isi desfasoara activitatea in zile de sarbatoare legala in care lucreaza beneficiaza :
- fie de timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile.

- fie de un spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru, in cazul in care nu se acorda zile libere,
dar in cazul in care nu se acorda nici zile libere, nici bani, patronul zicand cui nu ii convine sa plece, ce putem face?

Alte discuții în legătură

Unde fac o plangere daca angajatorul abuzeaza de liberele legale? furnisoara furnisoara Buna ziua, Unde as putea face o plangere in cazul in care angajatorul ne cheama la munca in liberele legale de la stat, inclusiv sambata fara o ... (vezi toată discuția)
Ore lucrate in sarbatori legale dana.bors dana.bors In ce conditii se platesc orele lucrate sambata si duminica si sarbatorile legale . (vezi toată discuția)
Munca in ture iuliana622 iuliana622 fiti amabili,asi dori o lamurire,lucrez ca si laborant la o statie de tratarea a apei/oras,in ture de 24/72,indiferent cum cade tura,in zile de sambata sau ... (vezi toată discuția)