Am avut import de marfuri acum trei ani ,iar acum in urma unui control de fond al departamentului de inspectie fiscala de la mediu (nici macar nu stiam ca exista si acst organ de control) mi-au scos facturile si imi solicita sa platesc 2 lei /kg pentru ambalajele care nu le-am valorificat ci le folosesc in incinta firmei pentru diverse .
Trebuie sa platesc pentru ca nu am contract cu o firma agreata de recilclare evident. Cum pot contesta pentru ca astia ma pun sa platesc taxa si penlalitati etc.,iar eu nici macar nu am vandut aceste ambalaje.Daca le duci la firme de colectare nu-i corect,
trebuie la firma de reciclare pe baza de contract unde platesti lunar taxa indiferent daca reciclezi sau nu .
Nu mai aveti ce sa faceti decat sa platiti. Obiectivul de reciclare al ambalajelor introduse pe piata trebuie realizat in anul introducerii pe piata. Si pe viitor nu e suficient doar sa duceti ambalajele la un reciclator. Ca sa va ia in calcul faptul ca ati reciclat trebuie indeplinite o serie de conditii (care, din experienta, va spun ca sunt aproape imposibil de indeplinit). Varianta cea mai abordabila pentru rezolvarea pe viitor a acestei probleme, din punctul meu de vedere, este transferul de responsabilitate.