avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Taxa de mediu pentru ambalajele aferente importului
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Taxa de mediu pentru ambalajele aferente importului

Am avut import de marfuri acum trei ani ,iar acum in urma unui control de fond al departamentului de inspectie fiscala de la mediu (nici macar nu stiam ca exista si acst organ de control) mi-au scos facturile si imi solicita sa platesc 2 lei /kg pentru ambalajele care nu le-am valorificat ci le folosesc in incinta firmei pentru diverse .
Trebuie sa platesc pentru ca nu am contract cu o firma agreata de recilclare evident. Cum pot contesta pentru ca astia ma pun sa platesc taxa si penlalitati etc.,iar eu nici macar nu am vandut aceste ambalaje.Daca le duci la firme de colectare nu-i corect,
trebuie la firma de reciclare pe baza de contract unde platesti lunar taxa indiferent daca reciclezi sau nu .
Cel mai recent răspuns: Komkao Consulting , Consultant protectia mediului 17:27, 2 Decembrie 2015
Nu mai aveti ce sa faceti decat sa platiti. Obiectivul de reciclare al ambalajelor introduse pe piata trebuie realizat in anul introducerii pe piata. Si pe viitor nu e suficient doar sa duceti ambalajele la un reciclator. Ca sa va ia in calcul faptul ca ati reciclat trebuie indeplinite o serie de conditii (care, din experienta, va spun ca sunt aproape imposibil de indeplinit). Varianta cea mai abordabila pentru rezolvarea pe viitor a acestei probleme, din punctul meu de vedere, este transferul de responsabilitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa fond mediu ambalaje plastic AnaBlanculescu AnaBlanculescu o fabrica de paine scoate pe piata produse panificatie ambalate in pungi si/sau folie plastic. cum se face calculul sumei datorate la fondul de mediu? din oug ... (vezi toată discuția)
Modalitate taxare pentru deseuri hartie - ambalaj (cod 15*01*01) franzkafka franzkafka Buna ziua, Va rog sa ma \"luminati\" cu explicarea modalitatii de taxare/facturare a deseurilor de hartie/carton si care este diferenta dintre facturarea ... (vezi toată discuția)
Declaratie fond mediu - afm Ghica Mihaela Ghica Mihaela Buna ziua, Introducem pe piata marfuri importate, acestea sunt ambalate in cutii de carton. Nu avem contract cu OTR. Avem contract cu o firma pentru reciclare ... (vezi toată discuția)