avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Versuri şi Epigrame ”Romeo și Julieta la Mizil”, ed. a IX-a
Discuție deschisă în Versuri şi Epigrame

”Romeo și Julieta la Mizil”, ed. a IX-a

Vă rugăm să ne ajutați să semnalăm acest festival.
Mulțumim mult!

Înscrierile la Festivalul Internațional de Poezie și Epigramă ”Romeo și Julieta la Mizil” continuă până pe 25 decembrie

”Nu am câtuşi de puţin intenţia să glumesc, atunci când voi afirma că una dintre marile dorinţe ale vieţii mele a fost să vizitez Mizilul.Dorinţa aceasta mi s-a împlinit, în fine, în toamna anului trecut.”(Fragment din ”175 de minute la Mizil”,de Geo Bogza)

Aflat la ediția a IX-a, festivalul se adresează românilor de pretutindeni, indiferent dacă sunt debutanți, au puțină experiență literară sau sunt scriitori consacrați.
Cei care vor să se înscrie, o pot face pe site-ul www.romeojulietalamizil.ro, unde se găsesc regulamentul de participare și fișa de înscriere sau prin poştă pe adresa: prof. Laurenţiu Bădicioiu, Liceul Teoretic „Grigore Tocilescu”, str. N.Bălcescu, nr.131, Mizil, Prahova, cod 105800, cu menţiunea: pentru „Romeo şi Julieta la Mizil”, ed. a IX-a.

Premiile se ridică, ca în fiecare an, la 4000 de lei pentru ambele secțiuni.
Anul acesta, în premieră, revista Literatura de azi va gira Marele Premiu "George Ranetti", la Poezie, premiu suportat financiar de către organizatori.
Coordonatorii festivalului sunt profesorii Bădicioiu Laurențiu și Minea Victor, iar evenimentul este organizat și susținut de Fundația Culturală ”Romeo și Julieta la Mizil” și Liceul Teoretic ”Grigore Tocilescu”.

Premierea are loc la Mizil, pe 30 ianuarie 2016, onorând astfel patronul spiritual al Liceului Teoretic ”Grigore Tocilescu”, savantul Grigore Tocilescu, cu prilejul prăznuirii Sfinților Trei Ierarhi, Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur. Această ediție este dedicată memoriei a doi dintre invitații importanți și dragi ai festivalului de la Mizil: Corneliu Leu și prof. univ.dr. Al. Popescu Zorica.

Printre invitații de la Mizil s-au numărat de-a lungul timpului: Solomon Marcus, Nicolae Dabija, Mircea Ionescu Quintus, Daniel Cristea-Enache, Corneliu Leu, Dan C. Mihăilescu, Ștefan Cazimir, Sorin Roșca Stănescu, George Stanca, Mihai Stănescu, Mircea Dinescu, Al. Popescu Zorica, Corneliu Berbente, Vasile Tărâțeanu, Lucia Olaru Nenati, Elis Râpeanu, Victoria Milescu, Alexandru Mironov, Nicolae Dragoș, Doru Dumitrescu, Costin Diaconescu, Efim Tarlapan, Zina Tarlapan, Sorin Preda, Nicolae Rotaru, părintele Mihail Milea, Dan Lupescu, Aurel Antonie.

Cel mai recent răspuns: Maran Corina , utilizator 15:46, 16 Ianuarie 2016
=D>Am onoarea sa transmit mesaju dumneavoastra, domnului Sorin Olariu, care a deschis un grup pe facebook. Nu spun ce grup, ca sa nu fim in concurenta!
Multumiri!
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Ianuarie 2016
Maran Corina, utilizator
mesajul (corectez)
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Ianuarie 2016
Maran Corina, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Au inceput inscrierile pentru editia a x-a, jubiliarĂ Maran Corina Maran Corina „Romeo şi Julieta la Mizil”-ediția X-a Festivalul Internațional de Poezie și Epigramă „Romeo și Julieta la Mizil” a început în 2007, la 100 ... (vezi toată discuția)
Romeo si julieta vin din nou la mizil profool profool Vă invit să vizitaţi www.romeojulietalamizil.ro „Mizilul!... Aşezată la poalele Tohanilor, celebre podgorii, această urbe - o grădină - se ... (vezi toată discuția)
Ziua mondiala a cartii si a dreptului de autor Talk Partners Talk Partners Dragi prieteni, Pe 23 aprilie este Ziua Mondiala a Cartii si a Dreptului de Autor, ocazie cu care voi organiza prima Conferinta Nationala a Editorilor din ... (vezi toată discuția)