avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi

Joi, 15 mai, are loc evenimentul - Sediul fix și sediul permanent: Controverse, clarificări și soluții pentru companii. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozitare cladire cabinet medical in mediul rural
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozitare cladire cabinet medical in mediul rural

Functionez cu un cabinet medical sub forma juridica de SRL intr-o comuna dintr-un judet din Oltenia,unde am inchiriat in oct.2014 aprox.1/2 din cladirea fostului dispensar medical uman(construita in 1970).Am primit in data de 26 nov. 2015 o instiintare de plata a impozitului pe cladire-1600 lei pe o suprafata de 77 metri patrati. Vreau sa stiu daca trebuie sa fiu impozitat,cu ce cota de impozitare si din ce si in temeiul carei legi ? Se impoziteaza si terenul de sub cladire? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:48, 30 Noiembrie 2015
Cine v-a trimis instiintarea? In hartia respectiva nu scrie si temeiul pentru care vi se solicita banii?
primaria comunei de la care am inchiriat spatiul.
ionnedelcu a scris:
Vreau sa stiu daca trebuie sa fiu impozitat,cu ce cota de impozitare si din ce si in temeiul carei legi ?

Da,
intre 0.25 - 1.50 %, in functie de mai multi factori,
Codul fiscal si HCL a primariei respective.

In instiintarea primita trebuie sa scrie si temeiul legal. Nu scrie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chiriasii platesc impozitul pe cladire? AlinaLavinia AlinaLavinia Sotul meu lucreaza ca stomatolog intr-un Dispensar de provincie impreuna cu alti 2 medici de familie. Primarul Comunei a trimis vorba ca un angajat al Curtii ... (vezi toată discuția)
Inchiriere spatiu din dispensar uman kokon kokon Buna ziua! Am o intrebare: care este procedura legala in cazul in care o persoana fizica doreste sa inchirieze o incapere din incinta dispensarului uman ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite locale stan camelia stan camelia Buna seara! as dori sa aflu daca este de bine ce mi se intampla. Sunt CMI Stomatologic(deci PFA sa desfasoare activitati independente) si am sediul unde-mi ... (vezi toată discuția)