avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 121 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Chiriasii platesc impozitul pe cladire?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Chiriasii platesc impozitul pe cladire?

Sotul meu lucreaza ca stomatolog intr-un Dispensar de provincie impreuna cu alti 2 medici de familie. Primarul Comunei a trimis vorba ca un angajat al Curtii de Conturi a venit si a anuntat ca trebuie platit impozitul pe cladirea Dispensarului pe ultimii 5 ani. Prin urmare au fost anuntati medicii ca trebuie sa plateasca, acesti bani impartindu-se. Si toate astea dupa o renovare a Dispensarului de aproape o mie de euro numai din partea sotului meu. E corect sa plateasca medicii impozitul Dispensarului pe 5 ani desi sotul are contract de inchiriere cu Primaria?
Cel mai recent răspuns: AlinaLavinia , utilizator 00:35, 28 Octombrie 2013
Medicul e autorizat ca si cabinet medical individual sau ca societate comerciala (persoana juridica)?
"ART. 249 din codul fiscal
........
(3) Pentru clădirile proprietate publică sau privată a statului ori a unităţilor administrativ-teritoriale concesionate, închiriate, date în administrare ori în folosinţă, după caz, persoanelor juridice, altele decât cele de drept public, se stabileşte taxa pe clădiri, care reprezintă sarcina fiscală a concesionarilor, locatarilor, titularilor dreptului de administrare sau de folosinţă, după caz, în condiţii similare impozitului pe clădiri."
si "ART. 253 Calculul impozitului datorat de persoanele juridice
...........
(8) Impozitul pe clădiri se aplică pentru orice clădire deţinută de o persoană juridică aflată în funcţiune, în rezervă sau în conservare, chiar dacă valoarea sa a fost recuperată integral pe calea amortizării."

Solicitati sa va transmita mai intai decizia de impunere pentru acea perioada.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Octombrie 2013
george-neagu, moderator
Da, sotul are Cabinet Medical Individual, inregistrat. Si un contract de inchiriere cu Primaria pentru bucata din Dispensar unde isi desfasoara activitatea. Multumesc pentru raspuns! Oricum, In concluzie va trebui sa plateasca tot medicul si impozitul pe cladirea care nu este a lui................ Nu stiu de unde o sa scoatem atatia bani, pentru 5 ani un urma.....imprumuturi....peste imprumuturi. Nu mi se pare corect.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Octombrie 2013
AlinaLavinia, utilizator
@george-neagu v-a intrebat :
"Medicul e autorizat ca si cabinet medical individual sau ca societate comerciala (persoana juridica)?"

...pentru ca,,,contribuabilii persoane fizice nu datoreaza acesta taxa.

Cititi va rog:
[ link extern ]

[ link extern ]


Nu trebuie sa platiti impozitul. Spatiul este inchiriat, in consecinta, propietarul cand a stabilit chiria, a luat in calcul cota indiviza pe suprafata inchiriata, cota ce se aplica la valoarea impozitului anual pe cladire si la care a adaugat min. 30% profit + impozitul de 16% pe suma de chirie.
In consecinta primaria este buna de plata.
Multumesc frumos, Carmen 01011958! Sotul meu este inregistrat cu CMI, deci Primaria este buna de plata! Multumesc tuturor celor care ati avut amabilitatea de a-mi raspunde! O zi buna va doresc
Ultima modificare: Luni, 28 Octombrie 2013
AlinaLavinia, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema urgenta la un cabinet medical individual gabiclenciu gabiclenciu Am urmatorul caz: sunt medic si mi-am construit o casa pe care am impartit-o astfel: etajul il voi folosi ca si locuinta, iar camerele de la parter le ... (vezi toată discuția)
Cabinet medical individual nicollettaB nicollettaB daca Unitatea Administrativ Teritoriala inchireaza un spatiu unui cabinet medical individual ( medic de familie )si un alt spatiu unui cabinet stomatologic ... (vezi toată discuția)
Impozit pe cladirea ads-ului katap katap Sunt medic veterinar de libera practica iar sediul cabinetului este in dispensarul sanitar veterinar, o cladire ce apartine Agentiei Domeniilor Statului , ... (vezi toată discuția)