Buna ziua,
Vineri, 27.11.2015 am primit o somatie de la un executor judecatoresc referitor la o asa zisa datorie a mea catre o firma SECAPITAL SaRL.In 2005 am facut un credit la Citifinancial, reinnoit in mai 2006 pe care l-am platit pana in 2008 cand am avut cateva luni in care nu am reusit plata. Din martie 2009 pana in mai 2011 am avut poprire pe salariu in valoare de 200 lei(creditul a a fost de 9500 lei). Contabila a refuzat sa-mi mai opreasca banii deoarece nu a primit de la banca nici o informare clara despre suma de plata. Asta se intampla in mai 2011.Acum 2 zile aflu ca sunt datoare 3400 de lei acestei firme necunoscute de mine. Eu nu cred ca mai datoram ceva bancii.Nu exista nicio relatie contractuala intre mine si aceasta firma care cred ca e un SRL.Chiar sa mai fi ramas ceva de plata, suma nu ar fi prescrisa?Am fost amenintata in somatie cu forte de politie, jandarmerie, alte institutii de forta(nu stiu care ar mai putea fi), nu exista hotarare judecatoreasca ci doar o decizie, in numele legii a executorului si o copie a contractului de credit atat de sters incat nu se citeste mare lucru.Nu e specificat niciun nr. al contractului ci doar ca e din mai 2006.Multumesc.
Aveti posibilitatea sa mergeti sa consultati dosarul de executare la executorul judecatoresc respectiv si, eventual sa formulati contestatie la executare in 15 zile de la data de 27.11.2015, daca vi se pare ca executarea respectiva nu este una corect facuta! Puteti sa apelati chiar la un avocat sa consultati dosarul rerspectiv si sa faceti contestatia respectiva, daca se va impune!
Executarea obligatiilor nu se prescrie chiar asa usor, motivul fiind generat de existenta cauzelor de intrerupere a prescriptiei.
Multi debitori au auzit de notiunea de prescriptie si cred ca se pot prevala de aceasta institutie juridica, dar, asa cum ati primit mai sus rapuns, cel mai bine ar fi consultati dosarul de executare si daca apreciati ca exista motive pentru a nu continua executarea sa formulati contestatie la executare.
Aveti chiar posibilitatea de a invoca clauzele abuzive, daca exista astfel de clauze in contractul de creditare.