avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Decizie pronuntata intr-un recurs in interesul legii ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Decizie pronuntata intr-un recurs in interesul legii de care nu am stiut

buna seara.
as dori un raspuns din partea unui specialist.
prin iulie 2013 a fost admis un recurs in intersul legii, in sensul ca instanta poate schimba sanctiunea disciplinara cu un mai blanda.
eu am dat in judecatat angajatorul in 2014,mi-a respisn actiunea la fond iar la apel a mentinut sentinta.
eu nu am stiut de acest recurs in interesul legii si nu am stiut ca pot cere instantei sa schimbe sanctiunea cu una mai blanda.
trebuia sa cer in cerere sau instanta pune in vedere din oficiu treaba asta?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 00:22, 1 Decembrie 2015
saitosvali a scris:
eu am dat in judecatat angajatorul in 2014


Care a fost obiectul cererii de chemare in judecata?
Ultima modificare: Luni, 30 Noiembrie 2015
trandafir2, moderator
anularea deciziei de concediere. vreu in revizuire sa cer inlocuirea concedierii cu o sanctiune mai blanda. se poate treaba asta??
Ultima modificare: Luni, 30 Noiembrie 2015
ContSters374338, utilizator
Nu este motiv sa vi se admita revizuirea, pricina s-a judecat pe ce ati cerut initial, adica "anularea deciziei de concediere".
in baza carui temei din codul muncii sa cer schimbarea sanctiunii disciplinare in una mai blanda?
Stiam ca judecatorii trebuie sa aplice principiului proporţionalităţii.
Spre exemplu a fost un caz in instanta in care o salariata a cerut decat anularea deciziei de concediere si reintegrarea...a uitat sa ceara si plata salariilor indexate majorate.
Instanta a aplicat principiul disponibilitatii si a dispus si plata salariilor.
Plus de alta ca recursul in interesul legii de care vorbesc este obligatoriu pentru instanta adica instanta este cea care trebuie sa constate daca concedierea a fost sau nu aplicata corect, iar daca constata din oficiu ca concedierea a fost aspra atunci poate aplica o sanctiune mai blanda. De asemenea judecatorii trebuie sa puna si in discutie partii cu privire la acest lucru, pentru ca partea sa poata sa ceara sau nu.
As dorii parerea unui specialist sa ma lamureasca. Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 30 Noiembrie 2015
ContSters352260, utilizator
Temeiul pe care il cautati nu il gasiti in codul muncii.
Principiul disponibilitatii este altceva, este intelegerea partilor cu privire la proces sau in cauza, in sensul ca au si partile un anumit grad de lbertate in a hotara cu privire la soarta lor.
RILul la care va referiti spune ca instanta "poate sa" nu ca "este obligata sa".
Daca s-a dispus reintegrarea in munca retroactiv, este firesc ca i s-au acordat si drepturile salariale tot cu data respectiva (este ca la repunerea partilor in situatia anterioara), nu seamana cu speta dvs.
Dar, vorba dvs., sa va raspunda specialistul.

Alte discuții în legătură

Situatie atipica reintegrare salariat Alina_2010 Alina_2010 Buna ziua. As dori sa supun atentiei dvs urmatorul caz:in anul 2009 societatea a facut concedieri individuale.O persoana concediata a actionat societatea in ... (vezi toată discuția)
In litigiile de munca se poate solicita reexaminarea daca hotararea pronuntat in apel este total opusa celei pronuntata in fond? cristina69 cristina69 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca intr-un litigiu de munca s-a pronuntat la fond o sentinta prin care s-a respins actiunea reclamantului in intregime iar ... (vezi toată discuția)
Nedumerire: m-a condamnat curtea de apel "la locul de munca"??!! rosu gheorghe rosu gheorghe Am avut un proces cu angajatorul privind concedierea ilegala (art. 61 lit. c). Dupa terminarea procesului, instanta de fond constata ca am fost concediat ... (vezi toată discuția)