avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... situatie atipica reintegrare salariat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

situatie atipica reintegrare salariat

Buna ziua.
As dori sa supun atentiei dvs urmatorul caz:in anul 2009 societatea a facut concedieri individuale.O persoana concediata a actionat societatea in instanta, unde a si castigat, instanta dipunand reintegrarea in munca desi reclamanta nu a solicitat-o expres asa cum prevede Codul Muncii.Societatea a reintegrat-o in baza hotararii instantei si in acelasi timp a declarat recurs, instanta de recurs inlaturand obligatia societatii de reintegrare.Reclamanta a facut cerere de revizuire, instanta declarand cererea de revizuire nefondata.In momentul de fata societatea are reintegrata aceasta persoana insa ar dori sa anuleze decizia de reintegrare in baza hotararii pronuntate in recurs.
Intrebarea mea este:este legala aceasta procedura?deoarece situatia actuala este dificila, conducerea a hotarat sa anuleze decizia de reintegrare si sa o angajeze pe alt post unde este nevoie de pesonal.Se poate?
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: Alina_2010 , utilizator 09:02, 11 Februarie 2011
Da, se poate revoca decizia de reintegrare in baza hotararii pronuntate de catre instanta de recurs ... Art.78 alin.2 C.mun. prevede expres ca, la solicitarea salariatului instanţa care a dispus anularea concedierii va repune părţile în situaţia anterioară emiterii actului de concediere.

Daca acesta nu a formulat o astfel de cerere., inseamna ca prima instanta si-a cam depasit atributiile : a dat mai mult decât s-a cerut (plus petita), ceea ce s-a anulat prin hotararea instantei de recurs.
Multumesc pentru raspuns.
Angajata insa se bazeaza pe faptul ca decizia de concediere a fost anulata in prima instanta iar in recurs s-a dispus inlaturarea obligatiei de reintegrare.Persoana in cauza sustine ca din moment ce in dispozitivul hotararii din recurs nu este mentionat ca decizia de concediere a fost legala contractul ei de munca inca exista. Mie mi se pare ca sunt doua aspecte care se bat cap in cap, ca este o lacuna din partea instantei.Nu stim ce decizie sa luam pentru a evita un nou litigiu.
Ce parere aveti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea deciziei de concediere crystina-76 crystina-76 Sunt in litigiu cu societatea unde am lucrat din martie 2011- pe motiv de concediere abuziva. Am obtinut la tribunal o hotarare definiteva prin care instanta ... (vezi toată discuția)
Decizie pronuntata intr-un recurs in interesul legii de care nu am stiut ContSters374338 ContSters374338 buna seara. as dori un raspuns din partea unui specialist. prin iulie 2013 a fost admis un recurs in intersul legii, in sensul ca instanta poate schimba ... (vezi toată discuția)
Hotarire irevocabila litigiu munca carmenba carmenba Am cistigat pe fond impotriva angajatorului in iunie 2010. Angajatorul mi-a platit jumatate din suma cuvenita in octombrie, iar intre timp a depus recurs la ... (vezi toată discuția)