avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Intrebare referitoare la divort si DNA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Intrebare referitoare la divort si DNA

Sa presupunem ca avem un cuplu sot-sotie. El lucreaza intr-un minister.
El este retinut de DNA si ajunge in arest pt 29 de zile. Ea afla, cu ocazia asta, ca el o inselase, si decide sa divorteze.
Intrebare: cum trebuie sa procedeze ea ca sa divorteze de el, in conditiile in care el este in arest? Pot divorta cu acordul ambelor parti? Care este cea mai scurta si convenabila procedura?
Multumesc...
Ultima modificare: Duminică, 29 Noiembrie 2015
SimionLiliana, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Deci trebuie sa duc notarul la arest. Va multumesc mult.
Da,nu cred ca va duce politia aresatul la notar.
Nu am auzit asa ceva.
O sa fie greu sa găsiți notar...
E un caz ipotetic, in sensul ca scriu o carte si vreau sa fiu cat mai "precisa" in privinta actiunii. Sa vedem cum fac sa-mi imaginez scena cu notarul in arest!
Cred ca o sa astept sa treaca cele 29 de zile, si-l duc pe notar in arestul la domiciliu.
Multumesc mult pentru raspunsuri!!
Procedura divortului pe cale amiabila presupune prezenta ambilor soti la termenul stabilit de 30 de zile de la depunerea cererii. Procedurile care se fac impiedica deplasarea notarului in aceasta procedura. Ca sa intelegeti mai bine si dvs si domnii avocati nu este vorba de luarea unei semnaturi ci implica o incheiere de admitere a cererii de divort care semnata de cei doi doti trebuie scanata si trimisa la Registrul de divorturi care obtine nr de certificat de divory de la MAI si il retransmite printr un certificat la fel pe email notarului. De abia apoi se redacteaza certificatul de divort. Incheierea de admitere trebuie sa aiba aceeasi data cu certificatul de divort. De aceea procedura este greoaie si nu se poate face in afara cabinetului notarial mai ales ca aveti posibilitatea de a va adresa instantei.

Alte discuții în legătură

Depunere acte divort fata stirea celuilalt sot- divort pe cale notariala Suruianu Suruianu Buna ziua!Exista posibilitatea ca unul din soti sa depuna actele de divort fara stirea celuilalt la un notar??In cat timp ar trebui sa vina citatia acasa?? (vezi toată discuția)
Divort de comun acord problema domiciliu Sharpshooter Sharpshooter Buna ziua , vreau sa intreb daca este obligatoriu ca procedura de divort sa aiba loc in acelasi judet , oras unde au partile domiciliul . In cazul de fata ... (vezi toată discuția)
Intampinare la divort florentina_radeanu florentina_radeanu De curand am primit citatia in procesul de divort, in care este mentionat faptul ca, in termen de 5 zile trebuie sa depun la Tribunal o INTAMPINARE. Spuneti-mi ... (vezi toată discuția)