avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

RCA

Salutare! Am o masina inmatriculata pe numele meu si la care asigurarea obligatorie este foarte scumpa. Eu avand 23 de ani, doresc sa o trec pe numele altcuiva (mama, tata). Ce pot face? Taxa de inmatriculare este recuperata de cel care ne-a vandut-o pentru ca decizia in baza careia am platit taxa a fost pe numele lui... Pot vinde masina unuia din parinti fara sa platesc iar acea taxa? Am auzit ca o pot trece la fisc pe numele altcuiva si sa fac asigurarea pe numele acelei persoane dar tot eu raman propietar, e adevarat? Va rog daca puteti sa ma ajutati, indicati-mi cea mai buna solutie! Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Lucian_Mardale , utilizator 22:11, 2 Decembrie 2015
Polita RCA se incheie pe numele proprietarului din talon.In cazul instrainarii, polita se incheie in vederea inmatricularii in baza fisei de inmatriculare de la finanate, asadar in 30 de zile trebuie inmatriculata pe numele noului proprietar( adica a unuia dintre parinti).
Lucian_Mardale a scris:


Am auzit ca o pot trece la fisc pe numele altcuiva si sa fac asigurarea pe numele acelei persoane dar tot eu raman propietar, e adevarat?


Conform dispozitii in vigoare inregistrarea pe rol fiscal a unui bun mobil ,poate fi realizata numai in baza unui document legal,contract donatie,vanzare cumparare,mostenitor
Daca treceti masina pe numele altcuiva,inseamna ca acea persoana devine proprietar de drept al masinii ,deci dv nu mai puteti ramane proprietar

Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere masina Constanta2013 Constanta2013 Buna ziua Ma confrunt cu o problema si am nevoie de ajutor: Acum 11-12 ani, am cumparat o dacie, am inmatriculat-o, am inscris-o, am platit la ... (vezi toată discuția)
Accident in romania- asigurare fãcutã pe un nume divers de proprietar AndronacheIonica AndronacheIonica Buna seara, Ma numesc Andronache Ionică, cetățean roman cu rezidenta în Italia. În noaptea de 11 iunie în Sebeș am fost tamponat în spate ... (vezi toată discuția)
Schimbare proprietar auto tasya tasya Buna ziua. Baiatul meu a implinit 15 ani. Chiar daca nu are inca varsta pentru permis auto ma gandeam sa ii trec masina pe numele lui. Este posibil acest ... (vezi toată discuția)