avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Radiere masina
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Radiere masina

Buna ziua
Ma confrunt cu o problema si am nevoie de ajutor:
Acum 11-12 ani, am cumparat o dacie, am inmatriculat-o, am inscris-o, am platit la fisc..etc...tot ce face un bun cetatean. Zilele acestea am primit un telefon de la fostul propietar...sa merg la politie sa dau declarate ca am cumparat masina de la el ca sa poata radia masina de la politie si de la fisc. Uimirea mea e foarte mare...intucat pe atunci cu contractul de v/c te duceai si te scoteai de la fisc si de la politie. Nu pot sa-mi inchipui cum a platit omul asta atatia ani masina la fisc! nici de ce trebuie sa dau eu declaratie dupa atatia ani la politie ca am cumparat masina de la el?
- Masina a fost in propietatea mea 3 ani, apoi am vandut-o...nu stiu nimic de soarta ei acum. De atunci am cumparat si vandut alte 3 masini! Problema este ca nu mai am nici un act de vanzare-cumparare ale acelei dacii si nici un alt act al acelei masini! Daca dau declaratie ca mi-a vandut-o mie si eu nu am nici actul cu care am vandut-o la randul meu...nu o inregistreaza pe numele meu la fisc? eu am radiat-o de pe numele meu cand am vandut-o la randul meu, acum o trece din nou pe numele meu?
Vreau sa ajut dar nici eu nici fostul propietar nu mai avem actul de vanzare -cumparare! Cum poate s-o radieze de la fisc? Este posibil sa figureze si pe numele lui si pe alt nume la politie? de ce trebuie sa dau declaratia la politie?:frantic:
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:30, 29 Octombrie 2013
1-Politia prin SPR evidenta auto detine documentele=cartea de identitatea auto care atesta ordinea cronologica a proprietarilor bunului mobil
2-Aspectul ca dvs declarati ca ati detinut bunul mobil nu are drept consecinta inregistrarea acestuia pe rolul dvs fiscal
3-Pentru solutionare vechiul proprietar sa incheie declaratie notariala pe proprie raspundere ca nu mai detine in fapt si in drept bunul auto,urmare instrainarii acestuia
In baza declaratiei notariale,persoana sa solicite la autoritatea fiscala responsabila radierea auto la cererea proprietarului-dupa achitarea la zi a tuturor obligatiilor aferente auto

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare masina coco45 coco45 buna ziua.in anul2013 am vindut o masina prin contract vinzare cumparare facut de mina(nu la birouri specializate,prostia mea),am fost si la biroul taxe si ... (vezi toată discuția)
Radiere masina fara nici un act, fara auto, imposibila? zulg zulg Deci apar la finante cum ca detin un auto vechi pe care trebuie sa platesc impozit. N-ar fi probleme sa platesc acel impozit vechi, doar sa scap de el pe ... (vezi toată discuția)
Masina vanduta si nu gasesc proprietarul maria tun maria tun Am vandut o masina si nu gasesc proprietarul.Mentionez ca eu platesc impozitul si imi vin amenzi de rovinieta acasa.Ce pot sa fac???:(( (vezi toată discuția)