avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Radiere masina fara nici un act, fara auto, imposibila?
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Radiere masina fara nici un act, fara auto, imposibila?

Deci apar la finante cum ca detin un auto vechi pe care trebuie sa platesc impozit. N-ar fi probleme sa platesc acel impozit vechi, doar sa scap de el pe viitor.

Vreau sa o radiez insa nu am nici un act in original (cartea de identitate a masinii + certificatul de inmatriculare). Am doar o copie cu factura vanzare-cumparare de la vechiul proprietar la mine. Si o copie cu cartea de identitate a masinii (scos tot de la finante).

Masina banuiesc ca nu exista. Este o dacie 1300 din anii 80. Nu am condus-o niciodata si abia anul asta am aflat de existenta ei pe numele meu, banuiesc ca o ruda de a mea a inregistrat-o pe numele meu, fara ca eu sa stiu. Partea proasta e ca nu pot sa identific pe nimeni, doar banuiesc ca asa s-a intamplat.

Exista vreo posibilitate sa radiez acea masina, si cum trebuie sa procedez?
M-am dus la un notar unde urma sa fac o declaratie pe proprie raspundere cum ca nu detin acel auto si cu asta sa atest radierea insa mi-a spus ca nu a mai auzit asa ceva, ar fi inutil.

Ar fi util sa incerc sa recuperez acele acte, declarandu-le pierdute. Insa am inteles ca trebuie sa ma duc cu masina la RAR pentru a genera o noua carte a masinii. Insa dupa cum spuneam nu sunt in posesia acestei masini, banuiesc ca este fier vechi deja :))

Cel mai recent răspuns: zulg , utilizator 13:34, 16 Decembrie 2014
Expunerea dvs prezinta contradictii evidentente

Initial declarati
Am doar o copie cu factura vanzare-cumparare de la vechiul proprietar la mine. Si o copie cu cartea de identitate a masinii (scos tot de la finante).

Ulterior reveniti si sustineti
abia anul asta am aflat de existenta ei pe numele meu, banuiesc ca o ruda de a mea a inregistrat-o pe numele meu, fara ca eu sa stiu.

Daca dvs ati achizitionat bunul mobil dovedit prin contractul de vanzare cumparare ,firesc se pune intrebarea cum de abia anul asta ati aflat de exeistenta ei,in conditiile in care ati scos ciopie cu cartea de identitate a masinii de la finante
Trecerea pe rol fiscal a bunurilor,se realizeaza la cererea proprietarului
In toata aceasta perioada ,prin impunerea anuala nu a fost comunicat impozitul aferent bun mobil ?
Nu mi-a fost comunicat despre acea masina+impozit decat anul asta cand m-am dus la finante. Eu am avut buletin in mediul rural de prin 2004. Acolo n-am primit nici o notificare.

Totusi ma intereseaza cum pot sa radiez masina daca ea nu exista fizic in posesia mea, nu stiu ce s-a intaplat cu ea, si nu detin nici un act in original.

Cred ca n-am schis corect, ambele copii le am de la finante (carte de identitate a masinii plus factura). Le-am luat acum o luna cand am si fost.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Decembrie 2014
zulg, utilizator
Contactati notar in vederea incheierii de declaratie notariala pe prioprie raspunde ca nu detineti in fapt si in drept bunul mobil
Puteti sa solicitati relatii inclusiv la SPR evidenta auto,pentru a va informa temeinic despre statutul auto
In baza declaratiei notariale,autoritatea fiscala are obligatia-la cererea dvs sa radieze auto de pe rolul dvs fiscal-conditionat de achitarea debitelor in evidenta
Am fost la finante, au spus de acolo ca exista o lege din 2000 prin care acele declaratii pe proprie raspundere cum ca nu detin auto, nu mai au valoare. Mi-a spus ca m-as duce fara rost la notar pentru a face o astfel de declaratie.

Am fost in schimb la evidente auto si acolo acea masina nu apare inmatriculata vreodata pe numele meu. Am facut o cerere pentru a se elibera o adeverinta care sa ateste ca masina nu a fost inmatriculata pe numele meu. Insa acolo nu mi-au spus daca pot sa radiez cu aceasta adeverinta. Au spus sa intreb la finante.

Credeti ca se poate doar cu aceasta adeverinta?
Sau alta solutie.
Am mai observat ceva interesant.
Pe cartea de identitate a vehiculului apare in stanga la radieri 3 stampile cu semnaturi. Eu fiind al 5-lea proprietar. Nu trebuia sa existe si a 4-a radiere?

Sunt trecut si ca al 5-lea propietar cu numele , data nasterii si adresa insa in casuta cu nr. inmatriculare nu scrie nimic. La ceilalti proprietari, mai putin la al 2-lea apare numarul masinii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere autoturism dus la fier vechi liviubonta liviubonta Detin o masina din 1992 inmatriculata in romania, pe care in anul 2011 am taiato bucati si am duso la un centru de fier vechi. Cum am duso asa, nu am primit ... (vezi toată discuția)
Radierea unui autoturism din circulatie - conditii, documente necesare Gabriela  Pintea Gabriela Pintea Accesand link-ul de mai jos puteti citi articolul \"Cum se radiaza un autoturism - Ghid practic\", articol scris de redactorul Avocatnet.ro Roxana ... (vezi toată discuția)
Radiere auto fara acte vanzare - cumparare appolodor appolodor stie cineva cum pot radia de la fisc un autoturism pe care l-am instrainat unuei persoane pe care nu o mai gasesc si nici nu ma cauta si nici nu stiu cum se ... (vezi toată discuția)