avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

In acest moment detin 1ț4 si respectiv 3ț4 din apartament impreuna cu fiul meu in urma decesului sotiei . Acest aprt. este sub ipoteca imobiliara la o banca . Un dezvoltator imobiliar doreste tot blocul de 3 scari a cate 4 etaje . Ce drepturi am eu si fiul meu pt. a da , sau nu , acordul de a ma muta ?
Cel mai recent răspuns: adilaur , utilizator 20:28, 30 Noiembrie 2015
pai depinde ce act aveti
este o ocazie buna sa faceti bani
Ultima modificare: Luni, 30 Noiembrie 2015
ContSters372198, utilizator
Atat eu cat si fiul meu suntem proprietari pe apartament . Am specificat mai sus , ca si cote . Ma intereseaza , daca se poate , ce drepturi de negociere am ! Multumesc
Dupa dezbaterea succesiunii de pe urma defunctei dumneavoastra sotii inteleg ca ati ramas coproprietar fara iesire din indiviziune asupra imobilului apartament.
Daca AMBII doriti sa-l vindeti va trebui sa negociati amandoi (depinde de cine e mai bun negociator) iar daca picati la pret mergeti impreuna si semnati actul de vanzare cumparare la notar.
In cazul in care unul dintre dumneavoastra nu doreste instrainarea atunci puteti solicita, prin instanta, iesirea din indiviziune si, cel care ramane cu apartamentul in materialitate da celuilalt sulta stabilita de instanta.
Ok ! Am inteles ! Nu se pune probl . intre mine si fiul meu , ca acord . Doresc sa stiu ce drepturi avem , ambii , la acordul de a parasii locatia si, mai ales , ce se intampla cu ratele la banca !! Noi ...ok...plecam , dar cu banca ?
Fie chemati si banca la notar si viitorul proprietar preia datoria fie achitati integral banca si atunci .....
Daca va intelegeti cu viitorul proprietar si vindeti atunci parasiti ambii locuinta, nu inteleg sensul intrebarii.

Alte discuții în legătură

Buna seara,detin 63% dintr-un apartament semidecomandat,iar celalat ... CristinaAlexandraP CristinaAlexandraP Buna seara,detin 63% dintr-un apartament semidecomandat,iar celalat proprietar(tata) 37%,acesta nu doreste sa il vanda sau sa il despagubesc amiabil,nici el pe ... (vezi toată discuția)
Vreau să vând un apartament ca să-mi asigur o bătrânețe liniștită, dar unul din cei patru copii ai mei cu soțul decedat nu e de acord. cum mă sfătuiți să fac? mamzi mamzi Buna seara!Am un apartament cu 4 camere.titulari eu si fostul sot.Dupa decesul sotului,in anul 200o am facut succesiunia intre mine si cei 4 copiii.Acum dupa ... (vezi toată discuția)
Bunuri la comun larat larat In conditiile in care mostenesti niste bunuri (imobiliare) impreuna cu alte persoane si aceste persoane refuza orice tranzactie,vindere sau propune preturi si ... (vezi toată discuția)