avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara,detin 63% dintr-un apartament ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara,detin 63% dintr-un apartament semidecomandat,iar celalat ...

Buna seara,detin 63% dintr-un apartament semidecomandat,iar celalat proprietar(tata) 37%,acesta nu doreste sa il vanda sau sa il despagubesc amiabil,nici el pe mine!ce pot face ca sa il vand chiar daca nu este de acord?multumesc!
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 04:55, 12 Ianuarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
sa va judecati: veti solicita iesirea din indiviziune iar instanța va stabili o sultă de plătit.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Ianuarie 2023
adriandimitriu, utilizator
9 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca să "îl" vindeți este necesar mai întâi să-l aveți. Dvs. aveți o cotă parte din dreptul de proprietate, nu întregul ap. (nu aveți proprietatea exclusivă).

Variantele sunt:
1. Vindeți ceea ce aveți, respectiv cota parte (dar va fi a un preț neprietenos)
2. Îl convingeți pe celălalt să vindeți împreună (la prețul corect/al pieței).
3. Faceți partajul: fie voluntar, fie judiciar (și acela care va obține atribuirea ap. la partaj o să "îl" aibă de vânzare/ va avea proprietatea exclusivă asupra ap. și va decide pe viitor dacă îl păstrează ori îl vinde etc.)
A! Și în situația aceasta (ați scris "tata") mai există și varianta să așteptați să plece la cele veșnice. (este însă riscantă, în anumite situații de viață).
Ultima modificare: Joi, 12 Ianuarie 2023
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poti vine o coproprietate? dia_moni dia_moni Situatia este in felul urmator: doi frati au cumparat o proprietate care nu poate fi divizata sau impartita din difetite motive,spatiu,arhitectura ect.; unul ... (vezi toată discuția)
Pot pune un apartament in vanzare daca sunt coproprietar si celalalt ... Tartu Tartu Pot pune un apartament in vanzare daca sunt coproprietar si celalat coproprietar nu vrea? (vezi toată discuția)
Mostenire buna ziua. in urma cu 7 ani am mostenit jumatate dintr-un apartament ... GavDana GavDana Buna ziua. In urma cu 7 ani am mostenit jumatate dintr-un apartament cu 4 camere. De atunci in apartament a locuit doar matusa mea care a mostenit cealalta ... (vezi toată discuția)