avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot pune un apartament in vanzare daca sunt ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot pune un apartament in vanzare daca sunt coproprietar si celalalt ...

Pot pune un apartament in vanzare daca sunt coproprietar si celalat coproprietar nu vrea?
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 17:34, 15 Decembrie 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți să vindeți ceea ce aveți.
Și nu aveți un ap. (întreg), ci o cotă-parte din dreptul de proprietate asupra ap. Puteți să vindeți această cotă-parte (e dificil să găsiți cumpărător, dar nu e imposibil).
Apartamentul (întreg) puteți să-l vindeți doar împreună cu celălalt coproprietar.

Dacă vreți să vindeți singur ap. (întreg) trebuie să-l aveți mai întâi. Adică să obțineți atribuirea ap. la partaj. Partajul poate fi voluntar sau judiciar.
Ultima modificare: Marți, 13 Decembrie 2022
romascanu, moderator
Dvs puteti pune la vanzare ap, dar nu il puteti vinde decat impreuna cu celalalt. Sperati sa se razgandeasca sau de ce il scoateti la vanzare ?
Nu puteti gasi cumparator pt cota dvs decat daca pretul e f mic, mult sub valoarea acelei cote.
Buna ziua!
Motivul pentru care doresc sa ma scap dr acest apartament este faptul ca detin 50 % din el si 50 % fratele meu.
Nu ne intelegem deloc, nu vorbim unul cu celalat. Acel apartament se afla in alta localitate, si este racordat la reteaua de caldura. Sta gol de 2 ani de zile si eu sunt obligat sa platesc toate cheltuielile aferente.
Fratele meu vrea sa se mute si sa locuiasca acolo, insa mie nu imi convine ca el sa stea acolo ca si cum ar fi doar al lui si eu daca nu vreau aa stau acolo sa nu imi pot scoate partea mea de pe apartament. (Adica sa il vindem)

gi-jane2 a scris:

Dvs puteti pune la vanzare ap, dar nu il puteti vinde decat impreuna cu celalalt. Sperati sa se razgandeasca sau de ce il scoateti la vanzare ?
Nu puteti gasi cumparator pt cota dvs decat daca pretul e f mic, mult sub valoarea acelei cote.

5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
ok, cereti partajul in inmstanta, sa i se atribuie casa daca o vrea si sa va dea sulta, iar daca nu vrea sau nu are bani, sa vi se dea termen un an sau 6 luni. sa il vindeti.
Ce nu vi se spune e ca partajul presupune bani! Pe care ii veti plati frateste, 1/2 dvoastra, 1/2 fratele. Vorbesc de mii bune, nu de o suta, doua! Mai ok ar fi sa va intelegeti cu fratele. Sa va dea o suma de bani, toti o data, in rate, etc si dvoastra sa-i vindeti jumatatea pe care o detineti.

Alte discuții în legătură

Vanzare cota parte Elyana5 Elyana5 Buna seara. Am mostenit patru frati un apartament si vreau sa vand cota mea parte unuia dintre frati. Problema e ca nu am facut partajul bunurilor care se afla ... (vezi toată discuția)
Buna seara,detin 63% dintr-un apartament semidecomandat,iar celalat ... CristinaAlexandraP CristinaAlexandraP Buna seara,detin 63% dintr-un apartament semidecomandat,iar celalat proprietar(tata) 37%,acesta nu doreste sa il vanda sau sa il despagubesc amiabil,nici el pe ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune cristi_tmm cristi_tmm nu stiu daca am nimerit unde trebuie... am si eu o mare nelamurire.am avut in proprietate, impreuna cu sotul meu, un teren de 475 mp pe care exista 2 ... (vezi toată discuția)