avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Calcul proprire pe venituri in functie de alte rate si ...
Discuție deschisă în Executare silită

Calcul proprire pe venituri in functie de alte rate si cheltuieli

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie legata de calculul propririi pe venituri si cum ar trebui sa procedez in cazul in care am si alte rate..
Mi s-a pus proprire pe venituri pentru niste daune. Am salariu minim pe economie si mai am 2 rate lunare la 2 banci, in valoare totala de 450 lei. Cat mi se poate retine lunar pentru aceasta proprire? Trebuie sa anunt undeva ca am si cele 2 rate, ca sa mi se ia in calcul si acestea la calculul propririi? Mentionez ca cele 2 rate le platesc lunar din mana, nu mi se retrag automat din contul de salar.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 00:49, 1 Decembrie 2015
Ratele pe care le patiti din mana nu se iau in calcul.

Limitele urmăririi veniturilor băneşti
(1) Salariile şi alte venituri periodice, pensiile acordate în cadrul asigurărilor sociale, precum şi alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia pot fi urmărite:

b) până la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu iuliana moraru iuliana moraru Buna ziua! Am facut mai multe credite pentru nevoi personale, fara garantii si am deja puse doua propriri pe salariu in cuantum de 400 lei. Salariul meu este ... (vezi toată discuția)
Se poate pune poprire pe o pensie de 484 lei? luiza12 luiza12 Buna ziua! va rog sa ma ajutati un calcul pentru o poprire pe o pensie care reprezinta 484 lei sub salariul minim pe economie; conform legii 729 cum se face ... (vezi toată discuția)
Poprire pe plata concediului medical maria1230 maria1230 Mama mea a lucrat luna trecuta de la data de 01.04 pana la 11.04 din data de 12.04 a intrat in concediu medical ea fiind internata de urgenta in spital.De la ... (vezi toată discuția)