avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Nedepunere declaratii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Nedepunere declaratii

Buna ziua. In 2010 am infiintat o firma care nu a avut activitate deci incasari 0 . Acum as dori sa o inchid dar am inteles ca pentru asta trebuie sa inchei socotelile cu cei de la ANAF. Eu nu am depus nici un fel de declaratii de la momentul infiintarii si unele persoane mi-au spus ca o sa platesc amenda cand le voi depune.
Intrebarea mea este: voi primi amenda pentru fiecare an sau doar una singura pentru toate declaratiile/anii?Si cam care e valoarea amenzii?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:48, 30 Noiembrie 2015
Daca le duci pe toate odata platesti doar una, nu stiu sa spun la declaratii de inactivitate daca platesti ceva 9astea sunt in loc de bilanturi anuale)
Da, se va intocmi un proces verbal de contraventie in momentul depunerii declaratiilor.

In instanta de judecata, puteti scapa sau nu de amenda (judecatorul decide), prin contestarea proceselor verbale de contraventie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda nedepunere bilant 0? multumesc! alexandrupapp27 alexandrupapp27 Buna ziua! Imi puteti spune va rog, care sunt consecintele nedepunerii bilantului pe 0? Am un PFA, n-am mai folosit firma din 2012, vreau sa o refolosesc acum, ... (vezi toată discuția)
Firma inactiva din 2008 plateste impozit forfetar? cristiana11 cristiana11 speta este urmatoarea firma a fost infiintata din 2007 si nu a avut niciodata activitate in 2009 odata cu impozitul forfetar s-a dorit suspendarea ei pt a ... (vezi toată discuția)
Cum scap de un srl ? razvan911 razvan911 Buna ziua, Am infiintat un SRL in 2004 la care sunt unic asociat si administrator. Firma a functionat pana la 1 ianuarie 2005 cand am hotarat sa nu mai ... (vezi toată discuția)