avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Refuz expertiza contabila judiciara
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Refuz expertiza contabila judiciara

Buna seara. va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti, cine stie, daca pot refuza o expertiza contabila judiciara, pe motiv ca eu sunt foarte implicat in implementarea unui nou soft contabil la birou, fiind nevoit in perioada urmatoare sa fac si deplasari din tara, si ca nu am nici macar infiintat birou de expertiza contabila judiciara.
Pot anexa a o dresa a angajatorului prin care se explica ca este nevoie de mine la birou in rumatoarele 2 luni?
Daca refuz unde ma adresez? presupun ca voi primi o amenda judiciara. Aveti idee cate este aceasta amenda?
A mai refuzat cineva lucrari de expertiza contabila judiciara? A luat amenda?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: adema1980 , utilizator 00:23, 21 Decembrie 2015
eu am termen de depunere anul urmator ianuarie, deci as putea face intai cerere la MJ-BCETJ sa ma radieze pentru anul 2016 (ma pot duce acolo si depun la registratura cererea, pe Apolodor) si atasez copie dupa cererea mea facuta (care are nr de inegistrare de la MJ - BCETJ) la cererea de refuz motivata depusa la Tribunal. CECCAR nu cred ca a trimis pt ca ei au examenul in Decembrie pe 14, pt anul 2016, deci pot face si acolo o cerere de a nu mai fi pe lista.Mersi
Este alegerea dvs. cum veti proceda.
Trebuie sa tineti seama de faptul ca ati fost desemnat sa efectuati expertiza in noiembrie 2015 (chiar daca termenul de depunere a raportului este in ianuarie 2016), in baza unei liste (presupun ca asa este, deci nu ati promovat un examen organizat de catre MJ pentru experti contabili) intocmite de CECAR, aprobata de catre MJ si pusa la dispozitia instantelor.
Nu cred ca este bine sa amanati radierea, pentru a nu fi expus primirii amenzii judiciare. Demersurile trebuie facute, dupa parerea mea, urgent si daca primiti decizia de radiere in 2015 este si mai bine.
Nu cred ca este bine sa invocati un refuz, ci sa prezentati/ anexati la dosarul cauzei cererea/ demisia de radiere.
Listele CECAR, dupa stiinta mea, se trimit spre aprobare la MJ la sfarsitul lui octombrie-inceputul lui noiembrie pentru anul urmator.
ce ma sfatuiti? sa fac cererea la BCETJ si sa depun la tribunal in Ianuarie copie dupa cerere la adresa de refuz, pentru a ma asigura ca intre timp poate iese decizia de radiere? nu cred ca are rost sa depun imediat refuzul la Tribunal cu copia dupa cererea de radiere.
Multumesc
Nu cititi cu atentie ce am scris deja. Dvs. decideti ce cale urmati.
Sfatul meu, pe scurt, pentru a evita amenzi judiciare, pe care numai cu greu le puteti anula, doar prin instanta care a decis amendarea dvs.:
-depuneti urgent cererea de radiere la MJ-BCETJ,
-depuneti imediat ce aveti nr. de inregistrare/ confirmare de primire (de la MJ-BCETJ pe cererea de radiere), nota de anuntare instanta ca nu puteti efectua expertiza deoarece ati facut cerere de radiere,
-depuneti decizia de radiere emisa de catre MJ-BCETJ la instanta, daca aceasta va mentine ca expert in cauza, cu toate ca ati anuntat motivat, ca nu puteti efectua expertiza contabila,
-in paralel, luati legatura cu CECAR si vedeti in ce conditii ati fost nominalizat de catre asociatie sa efectuati expertize contabile judiciare, in 2015,
-solicitati in scris, la CECAR, sa va scoata din lista cu propuneri de experti contabili judiicari pentru 2016 care s-a trimis/ se trimite la MJ spre aprobare.
-pastrati originalele la toate documentele intocmite si depuneti ulterior numai copii X,
-daca dupa ce faceti cele de mai sus, veti fi in continuare desemnat ca expert de alte instante, in alte dosare, depuneti note, motivand de ce nu puteti efectua expertiza si anexati, dupa caz, cererea de radiere sau decizia de radiere.
Aveti perfecta dreptate d-le Popa ca instantele nu accepta nicio motivatie, oricat de temeinica. Sunt martorul, in calitate de justitiabil de aceasta data, a acestei practici: unui expert din dosarul meu i s-a refuzat cererea de numire a unui nou expert desi a adus concedii medicale si scrisori medicale din care rezultau ca era imobilizat la pat pentru urmatoarele cateva luni (operatie ff grea), el trebuind sa mearga sa masoare terenuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atributiile biroului central pentru expertize tehnice judiciare S.C. ORIEDA CONT EXPERT S.R.L. S.C. ORIEDA CONT EXPERT S.R.L. Printre atributiile acestui Birou se numara si aceea de a actualiza anual lista expertilor tehnici judiciari. Stie cineva daca exista si un termen limita? Sau ... (vezi toată discuția)
Expertiza contabila extrajudiciara giotto_2016 giotto_2016 Buna ziua! Asociatia de proprietari are datorii foarte mari APA NOVA, RADET, SUPERCOM! Aceste datorii s-au acumulat pana in octombrie 2014, cand s-a ... (vezi toată discuția)
Restituire onorariu expertiza. tzuku51 tzuku51 Sunt expert judiciar,specialitatea \\"Constructii civile,industriale si agricole\\" de peste 25 ani.Incepand cu 01,08,2007,prin circulara 486/8217/27,06,2007 ... (vezi toată discuția)