avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... act aditional la contractul de munca in timpul CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

act aditional la contractul de munca in timpul CIC

Buna ziua,

Sunt in concediul de ingrijire al copilului si m-au chemat de la serviciu sa semnez o marire de salariu. Am voie sa semnez asa ceva? Este normal sa se faca contracte aditionale daca contractul meu de munca este suspendat? Ce implicatii ar avea pentru mine semnarea acestui act? Este legal? Pot avea probleme cu indemnizatia de crestere a copiluilui sau cu concediul ? Mentionez ca eu nu vreau sa ma intorc anul acesta la serviciu si vreau sa beneficiez in continuare de indemnizatia de crestere a copilului.
Cel mai recent răspuns: H.R. SUPORT , Consultant resurse umane 19:59, 23 Iulie 2009
1. In timp ce CIM este suspendat sunt suspendate si prestarea muncii de catre salariat si plata drepturilor de natura salariala de catre angajator.
2. Ca urmare actul aditional la CIM prin care vi se mareste salariu nu produce efecte. Singurul lucru bun ar fi sa vi se dea acest act aditional (poate vor mai fi si altele pana reveniti din CCC), sa-l pastrati si cand reluati activitatea sa le cereti salariul deja marit.
3. Si fara acest act aditional, cand veti reincepe activitatea veti primi un salariu coresounzator maririlor facute intre timp.
Este bine sa mergeti si sa-l semnati si sa urmariti a vi-l comunica, dar de produs efecte va produce dupa incetarea suspendarii CIM.
Cititi bine ce veti semna, o marire de salariu in timpul CIC se aude cam rar....
ai dreptate Gratiela , e curios mai ales ca nu isi poate produce efectele . nu vad sensul decat daca este o majorare de salarii la nivel de unitate si persoana care se ocupa de intocmirea actelor aditionale nu stie ca in cadrul unei suspendari a cim nu poti interveni cu modificari .
dar exista si varianta sa semneze un act aditional pentru o majorare ce a fost acordata cu ceva timp in urma si documentul sa nu fi fost intocmit la timp ...

atentie ,oricum !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare salariu brut - salariati in cm Alexandra Ilie Alexandra Ilie Buna dimineata , In situatia in care exista salariati in concedii medicale , exemplu gravide cod 08 sau concedii fara plata , dar si salariati suspendati, ... (vezi toată discuția)
Pot relua ccc dupa ce am facut cerere de intoarcere la serviciu? floarealbastra floarealbastra As vrea sa ma lamuriti daca se poate in urmatoarea problema: pot reveni in ccc dupa ce am facut cererea de intoarcere la serviciu fara sa semnez deocamdata ... (vezi toată discuția)
Data semnare act aditional Florescu Madalina Florescu Madalina Buna ziua Societatea noastra are 20 salariati, care impreuna cu patronul au negociat in luna decembrie majorarea salariilor, astfel incat salariatii sa ia ... (vezi toată discuția)