Sunt in concediul de ingrijire al copilului si m-au chemat de la serviciu sa semnez o marire de salariu. Am voie sa semnez asa ceva? Este normal sa se faca contracte aditionale daca contractul meu de munca este suspendat? Ce implicatii ar avea pentru mine semnarea acestui act? Este legal? Pot avea probleme cu indemnizatia de crestere a copiluilui sau cu concediul ? Mentionez ca eu nu vreau sa ma intorc anul acesta la serviciu si vreau sa beneficiez in continuare de indemnizatia de crestere a copilului.
1. In timp ce CIM este suspendat sunt suspendate si prestarea muncii de catre salariat si plata drepturilor de natura salariala de catre angajator.
2. Ca urmare actul aditional la CIM prin care vi se mareste salariu nu produce efecte. Singurul lucru bun ar fi sa vi se dea acest act aditional (poate vor mai fi si altele pana reveniti din CCC), sa-l pastrati si cand reluati activitatea sa le cereti salariul deja marit.
3. Si fara acest act aditional, cand veti reincepe activitatea veti primi un salariu coresounzator maririlor facute intre timp.
ai dreptate Gratiela , e curios mai ales ca nu isi poate produce efectele . nu vad sensul decat daca este o majorare de salarii la nivel de unitate si persoana care se ocupa de intocmirea actelor aditionale nu stie ca in cadrul unei suspendari a cim nu poti interveni cu modificari .
dar exista si varianta sa semneze un act aditional pentru o majorare ce a fost acordata cu ceva timp in urma si documentul sa nu fi fost intocmit la timp ...