avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Inchid firma ce se intampla cu bunurile cumparate si ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Inchid firma ce se intampla cu bunurile cumparate si banii intrati in firma ?

In luna August am deschis un SRL ( eu aveam 90% din firma si X 10%) Am inchiriat o casa si am inceput activitatea cu bani sub forma de imprumut , bani folositi pentru amenajarea locatiei si cumpararea aparaturii. In luna Octombrie am cedat 60% din firma , sotului persoanei care a imprumutat firma cu bani ,dar nu mai sunt bani de finantare deoarece firma nu produce mai nimic, merge foarte prost nu o sa mai avem bani nici pentru plata utilitatilor , asta inseamna ca o sa fim nevoiti sa inchidem firma. Ce se intampla cu toate bunurile cumparate si cu bani care au intrat in firma ? Din moment ce Y detine 60% din firma ,este actionar majoritar si a spus ca nu mai poate baga bani in ceva ce nu produce decat datorii si ar trebui sa mai funtionam cu ce avem maxim o luna dupa care inchidem firma. Eu sunt administratorul firmei , dar Y a spus ca asta este pierderea lui ( banii imprumutati firmei ) o suma destul de mare pe care eu unul nu as putea sa o restitui nici in 50 de ani.Daca declaram falimentul , ce se intampla ,banii raman asa in aer , pierderea lui si gata ? :(Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Vasile_Marius , utilizator 12:56, 4 Decembrie 2015
Da, daca dupa valorificarea a ce se mai poate valorifica din bunuri si transforma in bani, si daca tot pierdere ramane, asta e. Nu se mai poate imparti nimic la asociati.
Va multumesc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua Alexandru2018 Alexandru2018 Buna ziua am o întrebare de fapt o nelămurire ,am căzut cu o terță persoana ca sa cumpărăm niște bunuri medicale mai exact aparatura de tip medical pe ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere, penal sau civil? inculpatcj inculpatcj Buna am o problema, anul trecut a venit un prieten la mine cu o propunere de afacere, anume el avea o firma si mi-a spus sa-i dau o suma de bani si sa-i ... (vezi toată discuția)
Cum procedez sa imi recuperez imprumurul pe care l-am facut catre firma la care sunt asociata? Andreea-Mirela Andreea-Mirela Buna ziua. Sunt asociata in proportie de 50 % intr-o firma si in acelasi timp sunt administrator. La infiintarea firmei eu am venit cu banii printr-un contract ... (vezi toată discuția)