avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cum procedez sa imi recuperez imprumurul pe care l-am ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cum procedez sa imi recuperez imprumurul pe care l-am facut catre firma la care sunt asociata?

Buna ziua. Sunt asociata in proportie de 50 % intr-o firma si in acelasi timp sunt administrator. La infiintarea firmei eu am venit cu banii printr-un contract de imprumut, iar asociatul meu cu masina familiei printr-un contract de comodat. Noi nu ne mai intelegem, firma nu merge, iar eu vreau sa o inchid si el doreste sa ramana cu ea. Eu doresc sa imi recuperez suma de bani imprumutata, suma ce a fost investita in aparatura, solutii, pc, etc. Firma nu are de unde sa imi achite aceasta suma de bani si nici el. El vrea ca eu sa ii cedez partea mea, sa ii las solutiile, o parte din aparatura si pc-ul. Nu exista intelegere din partea lui.Cum pot proceda sa imi recuperez banii?
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 22:19, 18 Decembrie 2015
Buna seara,
In principiu va recuperati banii conform clauzelor contractului de imprumut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociat 50% intr-un s.r.l cristinamatei1981 cristinamatei1981 Anul trecut m-am asociat cu un prieten intr-un s.r.l .50%-50%(el este si administrator iar eu sunt angajat).Cat timp mi-am vazut de treaba si nu am pus ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale - drepturile cedentului mi_2005tu mi_2005tu Buna seara! Am o problema legata de cesiunea de parti sociale si eventuale drepturi ce le-ar putea avea cedentul. Situatia este urmatoarea: am infiintat in ... (vezi toată discuția)
Demisie administrator d2b d2b Suntem patru asociati la un SRL nou infiintat. Pe langa faptul ca sunt si asociat sunt si administrator. De 3 luni de zile, ceielalti asociati refuza sa mai ... (vezi toată discuția)