Poate cel mai bine ar fi sa taiati raul de la radacina si sa plecati din societate, cedandu-i partile sociale pe care le detineti, mai ales ca, din cate spuneti, nu ati primit dividende (poate societatea nici nu a realizat profit!?)
Nu-mi este in clar cum semneaza in locul Dvs. ordinele de plata, riscand astfel sa comita infractiunile de fals si inselaciune? Pentru aceste fapte, ati putea sesiza parchetul.
Buna ziua,
*As vrea sa stiu daca are dreptul sa-mi interzica accesul la sediul firmei.Mentionez ca eu sunt si angajata a firmei si nu pot sa-mi desfasor activitatea neavand acces in incinta.
la infiintarea societatii ,eu am venit cu banii iar el cu ideea...
*Ce se intampla cu datoriile firmei in cazul in care ii cedez partile mele sociale?
*Imi pot recupera banii investiti la infiintare?(in actul constitutiv nu se specififica acest lucru)
As vrea sa aduc un expert contabil care sa verifice toata contabilitatea firmei de la infiintare pana in prezent.Pot face acest lucru doar cu acordul lui?
Va multumesc mult si astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra.
1. Atata timp cat Dvs. aveti calitatea de angajat nu va poate fi interzis accesul in societate. Insa, in cazul incare va va fi desfacut contractual de munca, Dvs, ramaneti legata de societatea doar prin calitatea de asociat. In aceasta calitate, puteti convoca hotararea AGA si sa cereti sa va fie prezentata de catre administratorul societatii situatia financiara a societatii. De preferat ar fi ca totul sa se desfasoare amiabil, intrucat asocierea in proportie de 50%-50% nu va prea ajuta.
2. Dupa cum spuneati si Dvs., datoriile sunt ale societatii. Nu confundati persoanele fizice care au calitatea de asociat in societatea cu societatea comerciala, persoana juridica.
In cazul in care Dvs. cedati partile sociale, nu veti mai avea nimic cu societatea. Vanzarea partilor sociale o puteti face la valoarea partilor sociale prevazuta in actul constitutive al societatii, sau la o valoare mai mare, dupa cum apreciati Dvs. si reusiti sa primiti acest pret, insa, veti achita impozit pe venit de 16% pentru partea care depaseste valoarea unei parti sociale si pretul efectiv de vanzare al acestora.
3. In principiu, ar trebui sa va puteti recupera sumele investite, insa depinde mult de ce fel de documente juridice aveti. In mod normal, sumele de bani pe care le-ati acordat societatii pentru sustinerea activitatii comerciale a acesteia ar trebui sa fie cuprinse intr-un contract de imprumut incheiat intre societate, incalitate de imprumutat si Dvs., persoana fizica, in calitate de imprumutator. Verificati daca exista un asemenea act si scadenta acestuia.
Va multumesc mult pentru raspunsul oferit.
Buna ziua,
Sunt asociat cu parti egale in SRL.pot sa vand partile mele sociale altei persoane din afara societatii ,sau trebuie sa am acordul celuilalt asociat(acesta doreste sa le preia dar ...fara sa-mi dea nici un ban ).care ar fi procedura?tot demersul acesta trebuie facut prin avocat? (adica sa demonstrez ca le-am facut propus sa cumpere si ei au refuzat).
va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra.