Buna ziua! Sunt o viitoare mamica si am o mare nelamurire.
in momentul de fata am o poprire pe 30% din salariu pentru neplata unei rate la banci. In luna martie 2016 urmeaza sa nasc. Se va pune poprire si pe indemnizatia de crestere a copilului?
Momentan poprirea nu e pe contul meu, e pe salariu, nu pe card.
OUG 111/2010
art.20
(1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă nu pot fi urmărite silit decât în vederea recuperării, conform legii, a sumelor încasate necuvenit cu acest titlu.
(2) Asupra drepturilor prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă nu se datorează impozit şi nici contribuţiile sociale obligatorii stabilite de lege.
In speta, nu se poate pune poprire pe indemnizatia CCC decat pentru sumele incasate necuvenit cu aceasta denumire.(indemnizatie CCC, stimulent de insertie)
Va multumesc pentru promptitudnea cu care ati raspuns mesajului meu!
Dar..trebuie sa fac o cerere adresata cuiva anume pentru a nu mi pe pune poprire sau banca va sti de la sine?
Nu vi se pune poprire pe indemnizație, ci pe cont.
Poate faceți cumva sa primiți prin mandat pt am evita neplăcerea de a va plimba intre executor și banca.
De asemenea, sa aveți în vedere ca nemaiavând venit din salariu, executarea poate continua prin vânzarea bunurilor, dacă aveți.
Bunuri personale nu am. Dar daca demonstrez bancii la care am cardul ca banii din cont provin din alocatia copilului si indemnizatia de crestere? Am vreo sansa sa evit toata plimbarea?